ALDE a depus, la Senat, propriul proiect privind parteneriatul civil

ALDE a depus, la Senat, propriul proiect privind parteneriatul civil

Deputatul Andrei Gerea şi senatorul Ion Popa, ambii de la ALDE, au înregistrat, pe 2 noiembrie, la Senat, un proiect de lege privind parteneriatul civil care reglementează uniunea între persoanele de acelasi sex şi nu face o referire explicită la interzicerea sau permisiunea ca persoanele de acelasi sex să adopte copii.

Propunerea legislativă a fost depusă pe 2 noiembrie, la cinci zile după ce un proiect legat de parteneriatul civil, iniţiat de Florin Manole deputat PSD şi deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, a fost înregistrat tot la Senat. Proiectul din urmă este semnat doar aleşi de la PNL, UDMR, USR, nu şi de ALDE.

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai a precizat că proiectul ALDE nu este asumat de coaliţia de guvernare. „Dar este foarte bine le dezbatem”, a arătat aceasta.

“Realităţile societăţii româneşti depăşesc conceptele clasice referitoare la familia tradiţională şi este nevoie de o adaptare la noile coordonate. Din ce în ce mai multe persoane nu doresc să-şi oficializeze căsătoria, în timp ce altele doresc acest lucru, dar nu sub forma căsătoriei, fără să ne referim în mod exclusiv la persoane de acelaşi sex. Fiecare persoană are dreptul şi libertatea să-şi organizeze viaţa intimă şi personală aşa cum doreşte şi în acest sens a apărut necesitatea discutării acestui proiect al parteneriatului civil.” a declarat liderul ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a mai adăugat “Există din ce în ce mai multe situaţii şi forme ale vieţii de cuplu provenite din modificările structurii sociale a societăţii româneşti în ansamblul ei, care nu sunt prevăzute de cadrul legal actual şi al căror consecinţe duc la un vid legislativ pentru persoanele vizate. Tendinţa nu este locală, ci europeană şi se observă cu uşurinţă astfel de subiecte deja prevăzute şi reglementate de lege în alte ţări. În acest context, parteneriatul civil reprezintă un pas înainte pentru reglementarea unor situaţii şi realităţi nereglementate prin legislaţia actuală în materie. Această lege nu face altceva decât să satisfacă nevoile societăţii actuale şi nu face referire la instituţia adopţiei întrucât aceasta este reglementată prin Legea 287/2009, unde se prevede modalitatea legală prin care două persoane pot adopta. Prezenta lege se completează cu prevederile Codului Civil, astfel cum este stipulat în cuprinsul legii, făcându-se menţiuni cu privire la derogările de la Codul Civil.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.