Virgil Dumbravă: Părerea mea e că nu-l prea interesează!

Virgil Dumbravă: Părerea mea e că nu-l prea interesează!

Primarul Dan Drăgulin a anunţat recent într-o emisiune televizată că primăria ar mai putea accesa până în toamnă un al doilea împrumut de 41,5 milioane lei după cel de 25 de milioane, contractat în 2016. Fostul viceprimar al municipiului reşedinţă de judeţ, Virgil Dumbravă, a declarat pentru www.arenamedia.ro că acest împrumut  ar fi un adevărat balon de oxigen pentru Drăgulin care şi-ar putea asigura încă un mandat în fruntea Primăriei în ciuda „costurilor” ridicate generate de cele două credite în sumă de circa 67 milioane lei, suportate până la urmă de călărăşeni.

Dumbravă a făcut o declaraţie – şoc susţinând că actualului primar, liderul judeţean al PNL Călăraşi, nu-i pasă de consecinţe, scopul fiind doar obţinerea celui de-al 3-lea mandat de primar.

 

Domnule Dumbravă, primarul municipiului Călăraşi spunea, deunăzi, că sunt şanse foarte mari ca în toamnă să fie accesat şi al doilea împrumut, cel de 41,5 milioane lei pentru finanţarea unor proiecte de investiţii locale. Ar fi un balon de oxigen pentru mandatul său actual care “scârţâie” din toţi rărunchii dar, în schimb, ar putea deveni o piatră de moară pe gâtul nostru, al cetăţenilor, nevoiţi să plătim sume mari, vreo 3 mandate pentru cele două credite.

Părerea mea e că nu-l prea interesează. Dacă pune mâna pe încă un împrumut, mai stă încă 4 ani la Primărie. O asemenea gură de oxigen ar putea să-i faciliteze obţinerea unui nou mandat, şi-apoi să iasă la pensie. Şi, care-i problema că vor plăti călărăşenii? Credeţi că pe cetăţeanul de rând îl interesează câte împrumuturi a contractat Primăria? Dacă i-a reparat strada, el e mulţumit. Îl interesează oare că peste 4 ani nu va mai putea face nimeni nimic din cauza acestor datorii? A luat împrumutul, plăteşte dublu, ce mai, e bine! Dar facem bulevard îngustat cu parcăarepe mijlocul lui, nu?

Anul trecut, s-au apucat să amenajeze câteva parcări, s-au lăudat peste tot cu isprava lor şi acum... s-a închis povestea. De ce nu continuă cu amenajarea parcărilor? De ce nu le-au amenajat în spatele blocurilor, pe B-dul N. Titulescu, unde e loc destul?

Acest boulevard trebuia puţin lărgit, doar pentru trafic şi era extraordinar. Cheltuiala era mult mai mică. De ce n-au făcut lucrul ăsta? Cred că au început să gândească pe „invers”.

Vreau să vă mai zic o chestie importantă. Nu ştiu dacă a ajuns informaţia la primar dar vreau s-o transmit şi prin intermediul dumneavoastră. Drăgulin a abandonat investiţiile mari. Sunt lăsate în paragină. Două lucruri vreau să vă spun. De ce s-apucat de B-dul. Titulescu şi nu au finalizat amenajarea Prel. Bucureşti, de la 5 Călăraşi până la fostul Combinat? A amenajat, în zona 5 Călăraşi, pe centru, adică scuarul. Marele proiect arăta extraordinar de frumos pe hârtie, însă acum constat doar nişte „beţe” pe scuar. Repet, pe hârtie, era extraordinar!

S-a amenajat scuarul dar proiectul cuprindea şi amenajări pe stânga şi pe dreapta: parcările şi spaţiul verde. Trebuiau montate nişte grătare din metal în jurul copacilor. Aşa ceva există peste tot în lumea asta. Ar fi rezultat o chestie foarte frumoasă.

Parcarea de pe partea stânga arată jalnic, cu pavele din „1900 toamna” distruse, gropi făcute. Drept ar fi fost ca după scuar, să finalizeze şi aceste lucrări, după care să se apuce de B-dul Titulescu. Observ cu tristeţe că n-a făcut-o nici p-aia bine, şi nici asta n-o să iasă cum trebuie.

Acum aflu că proiectul privind scuarul viza şi amenajarea stânga-dreapta...

Aşa era proiectul. Vedeţi cum arată acum? Ceva de nedescris. Nu era logic să finalizeze acel proiect după care să se concentreze şi pe celelalte? Nu credeţi că-i ceva în neregulă acolo? Problema lui e că cetăţenii au început să vadă! Şi-l vor taxa, nu mă îndoiesc de asta!

Să vă mai spun o chestiune pe care, sincer, chiar n-o înţeleg. Am văzut de curând pe B-dul Republicii, aproape de intersecţia de la Farfuria, doi stâlpi vopsiţi în galben şi negru. Am crezut iniţial că-s pentru montarea unui semafor. În perioada 2012-2016, am aprobat în cadrul Comisiei de Circulaţie, de la nivel de municipiu, prin Hotărâre de Consiliu Local banii pentru semaforizare la Agneza, la fosta Şcoală 5 şi la 5 Călăraşi. S-a terminat mandatul iar domnul primar de atunci dar şi de acum a uitat să ducă la bun sfârşit investiţia. Şi acum montează doi stâlpi, cu două lămpi dar nu ştim de ce.

Semafor nu e, m-am uitat, e amplasat lângă o trecere de pietoni. De ce o fi făcut treaba asta? Să mai cheltuie nişte bani? Probabil, pentru că nu văd altă explicaţie.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.