V. Iliuţă: Îi voi face plângere penală!

V. Iliuţă: Îi voi face plângere penală!

Vasile Iliuţă s-a arătat „surprins” de primele măsurile luate de succesorul său, Valentin Barbu printre acestea figurând şi suspendarea din funcţie a consilierilor din cabinetul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean. „Sunt surprins de ce se întâmplă. Să suspenzi activitatea consilierilor preşedinţilor Consiliului Judeţean...Eu nu sunt astăzi exclus, sunt în concediu medical iar domnia sa a semnat dispoziţii de suspendare a consilierilor de la cabinetul preşedintelui. Un abuz în funcţie! Aştept să mai facă alte greşeli şi-i voi face plângere penală pentru ce a făcut. Competenţa sa e să ţină, în lipsa preşedintelui ca ordonator principal de credite, în funcţiune Consiliul Judeţean iar lucrurile să funcţioneze aşa cum au fost proiectate, planificate. Tot ce face, va fi împotriva sa” a declarat Iliuţă care a mai susţinut că „Nu are voie să semneze dispoziţii ci doar documente care să asigure funcţionarea Consiliului Judeţean.”

Iliuţă a mai susţinut că a atacat în instanţă şi Ordinul Prefectului privind constatarea încetării de drept, înainte de  expirarea duratei normale a acestuia, a mandatului său de consilier judeţean, primul termen fiind programat pe 12 august. „Da, am atacat Ordinul, primul termen fiind programat pe 12 august. Mă voi îndrepta şi împotriva prefectului pentru că la acest moment Ordinul e unul nelegal. Consider că s-a produs un abuz din partea prefectului şi a subprefectului Dumitru. Nu avea de ce să emită acel Ordin acum. Putea fi emis doar dacă avea dovada scrisă că m-aş fi înscris într-un partid politic.” a mai precizat Vasile Iliuţă.

Valentin Barbu a ajuns la şefia Consiliului Judeţean profitând şi de faptul că nu doar Iliuţă ci şi Marian Dinulescu, celălalt vicepreşedinte a intrat şi el în concediu medical. La art. 2 al Dispoziţiei nr. 193 / 27.06.2016, se precizează că „în cazurile de absenţă a preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi precum şi a vicepreşedintelui Dinulescu Marian, se desemnează domnul vicepreşedinte Barbu Valentin pentru a exercita atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean, în numele acestuia”.