V. Dumbravă: Va câştiga alegerile acel candidat care are în spate un partid organizat

V. Dumbravă: Va câştiga alegerile acel candidat care are în spate un partid organizat

Fostul viceprimar al municipiului Călăraşi (2004-2008 şi 2012-2016), Virgil Dumbravă susţine că viitoarele alegeri pentru Primăria Călăraşi vor fi câştigate de acel candidat care are în spate un partid organizat. Pe de altă parte, Dumbravă „invită” şi partidele locale aflate în opoziţie, PSD şi ALDE să-şi clarifice problemele interne legate de reorganizare pentru a-şi promova cât mai repede candidaţii care se vor înscrie în competiţia pentru fotoliul de primar, deţinut din 2012 de reprezentantul PNL, Dan Drăgulin. „Dacă mâine vor avea loc alegeri la Călăraşi, va câştiga acel candidat care are în spate cel mai bine organizat partid. Să vă spun şi de ce. La ora actuală, un singur partid şi-a anunţat candidatul. E vorba de PNL care va merge pe mâna primarului în funcţie, Dan Drăgulin. Nu mai există vreo altă candidatură. Cu cât partidele îşi vor anunţa mai târziu candidaţii, cu atât cresc şi şansele lor de a pierde.” a spus Dumbravă care a continuat „PSD se află în reorganizare. Foarte curând vor avea loc alegeri la nivelul organizaţiei judeţene. După părerea mea, dacă PSD, după aceste alegeri, nu va ieşi cu acel candidat care s-l înfrunte pe Drăgulin, va avea o mare problemă. La ALDE, aceeaşi poveste. Şi ALDE e un partid aflat în reorganizare. Dacă nu va finaliza acest proces  cât mai repede şi apoi să-şi anunţe candidatu, va avea de asemenea o problemă”

Dumbravă susţine că în momentul de faţă, principalul opozant al PNL şi al lui Drăgulin este PSD. „În mod logic, dacă ar fi să ne luăm după analizele de piaţă, PSD e partidul care-i suflă, azi, în ceafă candidatului PNL. Dar dacă ei nu-şi anunţă candidatul? Dacă nu ies, pe româneşte, la bătaie, să fie cunoscut de populaţie, să sancţioneze toate derapajele lui Drăgulin şi ale PNL-ului şi să aibă la îndemână şi soluţii, cât de mari să mai fie şansele de câştig?” a conchis Dumbravă.

Din 2004 şi până în prezent, istoria “nu-l contrazice” pe Dumbravă în ceea ce priveşte PSD şi momentul lansării candidatului pentru Primăria municipiului reşedinţă de judeţ. De fiecare dată, fie că vorbim de Marian Drăgan (2004), Nicolae Ţifrea (2008) sau Marius Dulce (2016), aceştia au fost desemnaţi şi trimişi în faţa electoratului cu mai puţin de 6 luni înainte de data alegerilor. Strategia aleasă, potrivit căreia candidatul să fie mai puţin “tăvălit” de adversarii politici, n-a dat roade, PSD şi candidaţii săi situându-se de fiecare dată pe locul secund.