Tudorel Toader: Guvernul nu va înlocui cele două coduri penale cu alte coduri

Tudorel Toader: Guvernul nu va înlocui cele două coduri penale cu alte coduri

Ministrul Justitiei, Turorel Toader, a afirmat, despre Ordonanţa de Urgenţă pe Codurile Penale că proiectul nu va înlocui codurile, ci modificări la ceea ce este în vigoare şi va rămâne în vigoare.

Întrebat care este urgenţa acestor modificări astfel încât să fie justificată, ministrul Justiţiei a spus: ”Urgenţa era de anul trecut”.

Acesta a mai spus că Ordonanţa se analizează. ”Întrebarea dumneavoastră nu produce efecte. Dacă elaborăm un draft, nu produce efecte, noi la minister putem elabora un draft, dar nu este decizia noastră dacă el este sau nu promovat”, a spus Tudorel Toader.

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a afirmat că ar fi o greşeală ca Executivul să emită o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, la fel cum a fost şi în perioada Guvernului tehnocrat.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.