Semnal de alarmă tras de umanişti: Au dispărut distribuitorii şi furnizorii de gaz români

Semnal de alarmă tras de umanişti: Au dispărut distribuitorii şi furnizorii de gaz români

Un număr semnificativ de firme româneşti, furnizori şi distribuitori de gaze naturale, a dispărut de pe piaţă în ultimele luni. Într-un astfel de context, în care concurenţa scade, nu ne putem aştepta la scăderi de preţuri, avertizează Ramona Ioana Bruynseels (foto), vicepreşedinte al Partidului Umanist Social-Liberal (PUSL).

"Din aproximativ 80 de firme au mai rămas 20. Dacă intri pe Comparatorul de preţ al ANRE, primele 10 oferte sunt ale unor firme multinaţionale. Nu mă voi lega aici de multinaţionale, ele au meritele şi hibele lor. Cert este că nici o ţară nu se poate dezvolta fără investitori. În acelaşi timp însă, investitorii trebuie să respecte ţările în care operează, ceea ce la noi trebuie reevaluat", afirmă Ramona Ioana Bruynseels.

Liderul umanist spune că situaţia actuală arată lipsa de preocupare a guvernelor pentru firmele româneşti şi, mai mult, lipsa de viziune şi înţelegere ale propriilor politici publice.

"Guvernele României nu au avut grijă deloc de firmele româneşti ci, dimpotrivă le-au dat în cap, ceea ce arată lipsa acestora de viziune şi chiar de patriotism. Efectele unei politici publice prost gândite şi structurate pot fi devastatoare. Liberalizarea preţurilor pe piaţa de energie este un exemplu de astfel de politică", conchide Ramona Ioana Bruynseels.

Biroul de presă

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.