Şedinţa Birourilor permanente reunite, suspendată din lipsă de cvorum. M. Ciolacu: Am crezut că este o grabă de a scăpa această ţară de pesedişti şi de acest guvern

Şedinţa Birourilor permanente reunite, suspendată din lipsă de cvorum. M. Ciolacu: Am crezut că este o grabă de a scăpa această ţară de pesedişti şi de acest guvern

Şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului a fost suspendată, marţi seară, din lipsă de cvorum.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a anunţat că, în aceste condiţii, nu a putut fi stabilit calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse de Opoziţie.

"Nu s-au putut întruni Birourile permanente pentru a lua hotărârile privind calendarul şi programul moţiunii. Mâine vom convoca din nou. Eu am crezut că este o grabă de a scăpa această ţară de pesedişti şi de acest guvern şi am constatat că cele cinci partide au lipsit de la şedinţă. În această seară, cu certitudine, nu (se citeşte moţiunea - n.r.) pentru că nu s-a făcut acest cvorum", a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat cum răspunde acuzaţiei Opoziţiei că şedinţa Birourilor permanente reunite a fost programată "seara, ca hoţii", Ciolacu a spus: "Nu este încă noapte. Au depus moţiunea la ora 18,00, cu o oră şi jumătate după ce s-a terminat programul atât din Senat, cât şi din Cameră, dar staff-urile - şi de la Secretariatul general din Senat, şi din Camera Deputaţilor - au avut amabilitatea să stea până la această oră pentru a veni minunata moţiune. Tot noi să fim vinovaţi că au depus moţiunea pe înserate, ca să nu spunem noaptea. Dar putem propune mâine, la 7,00, un Birou permanent reunit pentru ca să nu fie noaptea, să fie dis-de-dimineaţă. Nu! Este o mascaradă. Nu au un lider. Se şi vede acest lucru. Se joacă cu această moţiune".

El a mai afirmat că de la "lucrurile foarte clare că, 'domnule, trebuie să depunem moţiunea', 'să scăpăm ţara', 'e un dezastru', dânşii (Opoziţia - n.r.) nici nu participă ca să facem calendarul (moţiunii - n.r.). Vom vedea mai departe cum participăm fiecare la această mascaradă".

Ciolacu a arătat că a fost programată şedinţa Birourilor permanente reunite marţi seară pentru că a înţeles din declaraţiile liderilor Opoziţiei "că este o urgenţă, ţara are probleme majore", iar PSD nu vrea "să încurce această problemă".

"S-a anunţat din timp că vom face acest Birou permanent reunite după depunerea moţiunii. Eu, de la PSD, nu ştiam când se depune moţiunea. Dânşii ştiau foarte bine când o depun şi că urmează un Birou permanent reunit, pentru că acesta este procedura parlamentară", a mai spus Ciolacu.

El nu a exclus posibilitatea ca moţiunea să fie dezbătută în weekend. „Repet. Am crezut că este o urgenţă să scăpăm ţara asta, nu că nu putem munci sâmbăta, nu putem... În Constituţie, zilele sunt constituţionale, nu lucrătoare sau nelucrătoare".