Se întâmplă la Călăraşi: A eşuat în afaceri dar speră să dea lovitura în politică!

Se întâmplă la Călăraşi: A eşuat în afaceri dar speră să dea lovitura în politică!

Doamna Amelia Giurcan este una dintre cele mai „proaspete” figuri din politica locală. A optat pentru un partid „de dreapta”, nou – nouţ, gălăgios şi de „fiţă”, iar potrivit propriei sale mărturisiri, a intrat în USR, căci despre el era vorba, în toamna anului 2018. „M-am înscris într-o noapte, așa usor deranjată de ce se întâmplă pe scena politică. Îi urmăream de ceva timp pe colegii din USR-PLUS, pe deputații și senatorii noștri care au făcut un scut împotriva PSD-ului când a fost cazul și cu celebra Ordonanța 13 și cu toate nebuniile care s-au întâmplat în 2018. Mi-a plăcut foarte mult abordarea lor și faptul că erau tineri, proveneau din alte medii, educați, oameni capabili, oameni care demonstraseră ceva, oameni care în momentul în care a fost nevoie ca ei să ia atitudine, au luat atitudine și pur și simplu au stat pe baricade. Așa a început aventura mea în USR Călărași. Am început cu campania “Oameni noi în politică”, am lucrat în campania pentru europarlamentare, a urmat campania pentru alegerile prezidențiale în care m-am implicat cu toate forțele.”, avea să declare undeva la începutul anului Amelia Giurcan într-un interviu acordat unui post de radio local. Ce frumos!

Câteva luni mai târziu, probabil datorită performanţelor obţinute la europarlamentare, doamna Giurcan a fost desemnată de conducerea centrală preşedinte al organizaţiei judeţene USR Călăraşi. După faptă şi răsplată!

Cariera sa politică e abia la început. Din informaţiile pe care le am, doamna Amelia Giurcan va reprezenta alianţa USR – PLUS în competiţia pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Călăraşi la localele din toamnă. Adică îşi doreşte să devină preşedinte a Consiliului Judeţean! Prima femeie din istoria administraţiei judeţene!

Dacă politic, astrele par să-i fie favorabile, în afaceri, Amelia Giurcan şi-a dovedit „priceperea” cu vârf şi îndesat. Adică e un „dezastru”. Despre ce este vorba?

Cariera de antreprenor a început în 2008. Mai exact în decembrie când împreună cu soţul său, Gigi Giurcan, fost şef la „2 şi un sfert” au pus bazele societăţii Invest Gama SRL cu un capital social de 45.250 lei şi care are ca obiect de activitate „Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun”. Deţinând 40% din părţile sociale, doamna Amelia Giurcan „ocupă” şi funcţia de administrator.

Toate bune şi frumoase până în vara anului 2019, când potrivit cererii înregistrată pe rolul Tribunalului Călăraşi în data de 1 august, sub numărul 862 / 116 / 2019, a fost pur şi simplu nevoită, alături desigur de asociatul său, să solicite în instanţă declanşarea procedurii generale a insolvenţei. Cum aşa? Societatea, cu activitate desfăşurată în domeniul transportului de mărfuri, ar fi început să întâmpine dificultăţi financiare începând cu 2018. Situaţia precară a fost determinată şi de imposibilitatea achitării la timp a datoriilor generate de facturile emise pentru combustibil necesar deplasării celor 6 autoutilitare, precum şi a ratelor aferente contractelor de leasing financiar încheiate.

Şi uite aşa, din cauza managementului defectuos (cum să-ţi meargă prost afacerile, dacă tu întâmpini greutăţi cu privire la plata facturilor pentru combustibil? De ce mai cumperi combustibil dacă tot n-ai ce să cari cu cele 6 autoutilitare?), firma a acumulat datorii în sumă totală de 328.693 lei. În scripetele fiscului, firma administrată de Amelia Giurcan figura cu un debit de 93.693 lei, înregistrat mai exact la AJFP Călăraşi „născut” din taxe şi impozite la bugetul de stat. Nu-i mai menţionăm şi pe ceilalţi din listă c-o să le plângeţi de milă!

La instanţă, ghinion, vorba unui clasic în viaţă! Potrivit Sentinţei civile nr. 9 / 11.09.2019, judecătorul sindic respinge cererea formulată de debitorul Invest Gama SRL. La apel, soţii Giurcan au mai mult noroc. „Prin decizia civilă nr. 2174 / 16.12.2019, Curtea de Apel a admis apelul. CA a anulat hotărârea atacată şi a trimis cauza judecătorului sindic în vederea deschiderii procedurii de insolvenţă. De data asta, debitoarea avea să depună şi situaţia plăţilor întocmită pe ultimele 6 luni anterioare formulării cererii de deschidere a procedurii insolvenţei. Dar, surpriză! Apelanta debitoare a mai invocat şi faptul că, aşa cum a arătat şi în declaraţia formultă cu privire la înstrăinarea făcută din patrimoniul debitoarei, 2 autoutilitare au fost înstrăinate în luna iulie 2019 către persoana fizică Anghel Iulian Daniel (gurile rele pretind că e chiar fratele doamnei administrator), pentru suma totală de 47.346 lei (nu-i cam puţin totuşi?).

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Călăraşi la data de 3 februarie 2020 iar pe 11 martie se admite cererea formulată pentru deschiderea procedurii generale a insolvenţei.

E bine, e chiar foarte bine. Aşa sunt oamenii „de dreapta” care nu mai dorm noaptea din cauza ciumei roşii. După ce dau chix în afaceri, speră să dea lovitura în politică. Chiar şi în Călăraşi, unii au reuşit!

Întrebată în cadrul aceluiaşi interviu de la radio, care ar fi în opinia sa profilul de candidat USR pentru a ocupa o funcție de primar sau de președinte de Consiliu Județean, doamna Amelia Giurcan a spus „Încercăm să aducem în fața cetățenilor o alternativă, să venim cu oameni bine pregătiți, oameni care au demostrat că sunt capabili să conducă și să facă lucruri frumoase. Este foarte important ca oamenii aceștia să fie scoși un pic în fața pentru că toți ne-am săturat de actuala clasă politică, ne-am săturat ca din patru în patru ani să schimbăm primarul PNL cu primarul PSD sau primarul PSD cu primarul PNL, ne dorim oameni noi care să-si pun amprenta pe localitățile lor.”

Cuuum? Oameni bine pregătiţi care au demonstrat că sunt capabili să conducă și să facă lucruri frumoase? Şi că e foarte important ca oamenii aceștia să fie scoși un pic în fața pentru că toți ne-am săturat de actuala clasă politică, ne-am săturat ca din patru în patru ani să schimbăm primarul PNL cu primarul PSD sau primarul PSD cu primarul PNL, ne dorim oameni noi care să-si pun amprenta pe localitățile lor?

O fi de râs sau de plâns?

Îţi trebuie mult tupeu „să poluezi” spaţiul public cu asemenea inepţii! Dacă n-ai reuşit să administrezi o afacere, cât de mică sau de mare o fi ea, provocând pagube şi faţă de Fisc care trebuie să strângă bani pentru o „ţară ca afară”, cine ne garantează nouă, alegătorilor că un astfel de politician e capabil să administreze un judeţ? Slavă Domnului să nu se scumpească prea mult combustibilul după 27 septembrie!

Dan Barna, şeful său direct pe linie de partid, are de ce să fie mândru. Cu o asemenea candidată, "bine pregătită" care "a demonstrat că e capabilă să conducă" (desigur spre faliment!) şi "să facă lucruri frumoase" (adică datorii şi faţă de bugetul national), USR - PLUS are toate şansele să intre “în insolvenţă”. Apropos, domnule Barna, mai aveţi astfel de “pricepuţi” şi "capabili” prin partid? Cu astfel de “Oameni noi în politică” n-o să ajungeţi decât în…faliment!

PS Interesantă e şi “povestea” cu Invest Gama Consulting SRL. Dar despre asta în curând!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.