S. Vlădica: Echipa de candidați la alegerile locale a Partidului Mișcarea Populară (PMP) Călărași este o echipă unită, serioasa, puternică și muncitoare!

S. Vlădica: Echipa de candidați la alegerile locale a Partidului Mișcarea Populară (PMP) Călărași este o echipă unită, serioasa, puternică și muncitoare!

Simona Maria Vlădica, susţinută de PMP pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Călăraşi vorbeşte în interviul de mai jos de echipa de candidaţi propusă de PMP la localele din 27 septembrie.

Ce ne spuneţi despre echipa de candidaţi propusă de PMP Călăraşi pentru Consiliul Judeţean si pentru primariile celor doua mari orase? Caracterizaţi-o în câteva cuvinte?

Echipa de candidați la alegerile locale a Partidului Mișcarea Populară (PMP) Călărași este o echipă UNITĂ, SERIOASA, PUTERNICĂ și MUNCITOARE! Cele mai importanta  caracteristici ale intregii echipe sunt seriozitatea si dorinta de a face lucruri concrete pentru cetatenii acestui judet. Apreciez in mod deosebit munca in judet si devotamentul fata de partid al domnului Marian Popa, aflat pe lista noastra de consilieri judeteni. Vom folosi cu prisosinta intreaga experienta politica si toata determinarea de care da dovada zilnic domnul Niculae Enciu, fost PDL-ist, de altfel. Ma bucura extraordinara implicare si preocupare pentru dezvoltarea Municipiului Calarasi a domnului Liviu Coman, desi este nou in politica. Domnul Liviu Coman doreste sa se implice  direct pentru schimbarea in bine a orasului Calarasi din pozitia de Primar. Impreuna, uniti salvam Calarasiul! Ma mandresc totodata cu calitatile deosebite de om, profesionist si femeie ale doamnei Anca Smith, nou intrata in politica si dansa, din aceiasi dorinta de a schimba starea de inertie in care se afla  orasul Lehliu-Gara. Apreciez seriozitatea, perseverenta si fermitatea domnului Dumitru Pana. Determinarea si implicarea, dorinta de a dezvolta proiecte pentru propria comuna in care traieste m-au determinat sa o chem alaturi de mine pe doamna Gheorghita Ion de la Plataresti. Lista mea de consilieri judeteni este intocmita in functie de performantele, implicarea, munca, seriozitatea si preocuparea fata de oamenii din judet pe care mi-au aratat-o acesti colegi. Sunt incantata sa am alaturi de mine oameni care, ca si mine, vor SA FACA ceva pentru judetul Calarasi. Nu am in echipa oameni care doresc sa se afirme doar prin vorbe. Am alaturi de mine numai oameni de actiune, curajosi, responsabili si determinati sa reuseasca!

Noi suntem un partid serios cu oameni serioasi. Langa noi vin si vor veni mereu oameni capabili care stiu exact ce vor, harnici si care vor sa munceasca si sa faca treaba pentru comunitatile din care fac parte. Sunt incantata de echipa de candidatii de la primariile din judet, la fel si de listele pentru consiliile locale, dar si pentru lista de la Consiliul Judetean. Vedeti dvs., frumusetea politicii consta in a cunoaste oameni de calitate si a face echipa cu ei. Eu am avut aceasta sansa. Am gasit oameni buni, seriosi, deschisi si dornici sa se implice. Dar, mai am o dorinta: imi doresc si mai multi tineri si mai multi oameni alaturi de mine pentru a munci in acest judet. Sunt multe de facut! Echipa noastra creste! Va chem alaturi de mine daca vreti sa puneti umarul la evolutie si progres. Unii nu au fost lasati de marile partide sa faca treaba, asa ca au ales seriozitatea partidului nostru, PMP. Altii sunt nou-veniti in politica, asa cum v-am spus deja, insa au invatat extrem de repede ce inseamna munca pe teren, ce inseamna politica si ce e de facut. Sunt mandra ca am langa mine in echipa de consilieri judeteni PMP oameni valorosi, oameni cu experienta politica si in administratie, oameni cu experienta profesionala si de viata dobandite chiar si in afara tarii, precum si candidati care prin actiunile si curajul lor mi-au dovedit ca merita sa fie pe lista mea pe o pozitie cat mai buna, desi unii dintre ei nu au cerut o pozitie sau alta. I-am pus eu ca semn de respect si apreciere pentru atitudinea si munca lor.

Aveţi candidaţi buni, echilibraţi, cu experienţă în cele două municipii, Călăraşi şi Olteniţa. De ce credeţi că ar fi ambii alternative pentru conducerile actuale?

Experienta profesionala de exceptie, buna reputatie, dorinta de a scoate din inertie cele doua orase, bunavointa, seriozitatea si bunacredinta celor doi candidati pe care Partidul Miscarea  Populara (PMP) ii sustine pentru a fi noii primari ai oraselor Calarasi si Oltenita, ii recomanda pe cei doi pentru a se ocupa de administrarea celor doua primarii.

Conducerile actuale ne-au tot aratat de 8 ani incoace ce au facut. Vedem si noi cat de prafuit si incremenit este atat Calarasiul, dar si Oltenita. Parca nimic nu se intampla in aceste orase. Nimic bun. Calitatea vietii este discutabila, iar preturile la anumite utilitati, dar si la alimente au ajuns sa fie mai mari decat in Bucuresti. Este inadmisibil sa platim mc de apa mai scump ca in Bucuresti, iar mc de apa ce merge la canal sa aiba pret dublu fata de pretul din Bucuresti. Acest jaf la drumul mare il voi opri imediat dupa preluarea mandatului ca Presedinte al Consiliului Judetean Calarasi!

Parca timpul sta in loc atat in orasul Calarasi cat si in Oltenita, strazile sunt din ce in ce mai bombardate si prafuite, oamenii castiga mai putin ori lucreaza in Bucuresti in loc sa lucreze in orasul in care locuiesc si traiesc zi de zi, fiind nevoiti sa plateasca mai mult decat locuitorii Bucurestiului chiar si pentru produsele cumparate de la magazin. Si mai grav este faptul ca oamenii din locuintele sociale ale primariei Calarasi covietuiesc impreuna cu sute de gandaci care le invadeaza fiecare coltisor de camera, oricat de curat ar fi in interiorul incaperilor. Am vazut asta cu ochii mei. Am vazut copilasi muscati pe tot corpul de acesti gandaci care noaptea misuna peste tot, inclusiv pe corpurile locatarilor in timp ce acestia dorm. Am vazut bunicuțe muscate de acesti gandaci pe maini ori pe piept. Este inuman ce se intampla acestor oameni. Iar cei de la PNL, inclusiv Dragulin (primar in functie), indraznesc sa apara in fata acestor oameni cu alaiul dupa ei cerandu-le sa aiba rabdare! Rabdare sa ce? Sa ii mai muste gandacii inca 4 ani? Sau despre ce rabdare ne vorbeste acest om si cei de la PNL care au si uitat de cand conduc acest judet, atat de mult timp a trecut?! Mai vine si Dulce de la PSD care ne promite ca rezolva el. Ce sa rezolve el, cand domnia sa a fugit de la servici imediat ce a inceput pandemia, luandu-si concediu medical. Da, in loc sa ramana langa oameni, sa ii ajute, sa coordoneze si sa managerieze activitatea Casei Judetene de Sanatate Calarasi, acest domn Dulce, care vrea acum sa fie primarul Calarasiului, si-a luat concediu medical, adica a fugit de responsabilitate. A stat in aceasta stare de ”boala” vreo 5 luni. Daca mai statea putin cred ca urma sa fie pensionat pe caz de boala. Ciudat este insa ca in timp ce se afla in concediu medical platit din banii nostri, domnul Dulce impartea flori prin targ… Ori cum sa-l alegem pe acest PSD-ist care fuge de responsabilitati exact cand oamenilor le este mai greu. Stau si ma intreb, ca nu pot sa nu ma intreb, ce face domnul  Marius Dulce (PSD) daca vede aceste sute de gandaci in casele atator oameni?! O rupe la fuga instant si sta ascuns pana cand vine altcineva sa rezolve problema? Sau isi ia concediu medical pana mor gandacii de batranete? Apoi dupa ce trece greul, vine si ne explica dansul cum a ”rezolvat„ el problema respectiva din ”pestera” in care a stat pitit pana au murit gandacii?!

Rusine domnule Dulce! Rusine domnule Dragulin! Domnule primar in functie, dvs. ati putea locui impreuna cu sute de gandaci in aceiasi casa??? Ati putea avea rabdare sa moara gandaci din cauze naturale asa cum ne cereti dvs noua, sa avem rabdare cu dvs. Inca 4 ani?! Intreb si eu! Oricum, rusine ”marilor barbati” ai politicii calarasene. Sunteti lasi si incompetenti. Fugiti de responsabilitate si de munca, fugiti de dezbaterile electorale, fugiti precum gandacii cand simt mirosul spray-ului care ii potoleste pentru o vreme. ASTA E TOT CE STITI SA FACETI. Mai mult, domnule Dragulin (PNL), domnule Barbu Valentin (PNL), slujiti interesele meschine ale unui individ pe nume Raducu Filipescu. Ce trist sa ajungem iarasi in situatia de a accepta implicarea acestui personaj in viata administrativa si politica a judetului Calarasi! Trist si inacceptabil.

Acest management defectuos al judetului si al primariilor conduse de PNL si PSD trebuie sa inceteze.

Nu inteleg ce ii mai recomanda pe Dragulin (PNL Calarasi) si pe Țone (PSD Oltenita), doi primari care conduc deja de destula vreme cele doua orase mari din judet, sa mai indrazneasca sa ceara inca un mandat alegatorilor. Adica sincer, stau si ma intreb: oamenii astia doi (Dragulin si Țone) nu au auzit de un elementar bun simt, de expresia ”sa fii rezonabil”?!? Eu una ma mir ca nu le este jena sa iasa pe strada cu alaiul, sa apara din nou in fata alegatorilor din cele doua orase cand stiu prea bine ca nici Oltenita si nici Calarasi nu se bucura de o dezvoltare mult asteptata si necesara. Acesti doi primari in functie nu ne permit sa ne bucuram de beneficiile unui port turistic si comercial desi avem Dunarea fix la noi acasa! Ce au facut Dragulin (PNL) si Tone (PSD) ca sa valorifice potentialul oferit de vecinatatea Dunarii? Ce au facut cei doi pentru modernizarea, reabilitarea, clarificarea situatiilor juridice incalcite ale terenurilor de pe malul fluviului? De ce Oltenita nu se dezvolta cand avem Dunarea la usa si cand in acest oras ar trebui sa bubuie turismul si comertul, iar locurile de munca ar fi trebui sa fie numeroase si foarte bine platite?! Bine, raspunsul poate fi simplu: acestui domn Țone nu ii pasa de comunitatea in care traieste, nu ii pasa de olteniteni. Ca altfel nu se poate explica cum a putut sa isi denigreze propriul oras si sa jigneasca locuitorii orasului Oltenita la televizor pe un post national. Ma scuzati, dar eu una nu inteleg cum poate acum acest domn Tone sa apara, din nou, acum, in fata alegatorilor ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat!? Eu sper ca ziua votului, ziua de 27 septembrie 2020 sa il zguduie pe acest domn Tone si sa il trimita acasa, lasand candidatul PMP, pe domnul Dumitru Pana, om serios si de cuvant, sa faca treaba in acest oras care are atata potential. Mai sper ca ziua votului, ziua de 27 septembrie 2020 sa il trimita acasa si pe domnul Dragulin (PNL) ca sa isi exerseze rabdarea stand acasa, caci pe calaraseni a exersat destul.

Cum sa te imprumuti la banca domnule Dragulin in loc sa accesezi fonduri europene, cum sa stati primar domnule Dragulin 8 ani si sa va uitati in jurul dvs. vazand cum arata orasul Calarasi si sa apareti din nou acum, cerand inca un mandat?!?! Adica, ne cereti sa ne imaginam 12 ani sub administratia complet ineficienta a domniei voastre?! Eu una refuz sa cred ca Dragulin ar putea fi acceptat si tolerat de calaraseni 12 ani la primarie cand rezultatele mandatului sau sunt extrem de triste.

PMP are cea mai buna oferta electorala pentru primaria Municipiului Calarasi, pe domnul Liviu Coman, om cinstit si bun profesionist, serios si riguros, nou in politica, dar determinat sa faca treaba pentru calaraseni pentru ca nu se mai poate sa stam intr-o asa inertie si inactiune ca pana acum. E timpul schimbarii! E timpul sa-i trimitem acasa pe cei de care nu mai reusim sa scapam deoarece s-au insurubat prea bine in scaunele lor de primari. E timpul ca oamenii ce s-au dovedit incapabili, de rea-credinta, indolenti, lenesi sau corupti sa plece acasa pur si simplu. Caci e mai bine sa plece acasa linistiti si sa nu mai auzim de ei, decat sa ramana si sa plece cine stie pe unde altundeva.

Faceti-va valiza domnule Dragulin (PNL - Calarasi) si domnule Țone (PSD - Oltenita) si plecati acasa. Lasati primaria la oameni competenti sa o administreze, ca nu ati primit-o mostenire de familie ca sa o tineti vesnic ocupata!

Stau si ma intreb cum e posibil sa vina in fata alegatorilor orasului Calarasi domnul Dulce de la PSD si sa ne explice cum face si cum drege dansul, cand domnia sa in plina pandemie, mai exact chiar la inceputul ei, cand oamenii aveau nevoie de conducatori puternici, intelepti si curajosi, capabili sa ia decizii bune pentru cetatenii judetului, pentru asigurati, a dat bir cu fugitii luandu-si concediu medical de la Casa de Sanatate lasandu-i pe toti locuitorii judetului Calarasi sa se descurce cum i-o ajuta Bunul Dumnezeu!? Cum sa apara acum acest domn Dulce de la PSD si sa ne explice noua cat de responsabil si serios este dansul, cand l-am vazut clar cum a fugit de responsabilitate ascunzandu-se in casa!?

Se pare insa ca niciunuia din cei doi candidati la primaria orasului Calarasi, Dragulin (primar in functie PNL) si Dulce (aspirant la primarie de la PSD) nu le este jena sa vina in fata calarasenilor cu alaiul fara sfarsit si sa le ceara votul desi si-au dovedit deja cu varf si indesat incompetenta si slaba pregatire, dar si lipsa puterii de decizie in vremuri grele. Ori Calarasiul are nevoie de un primar vrednic, serios si responsabil, care stie ce inseamna responsabilitatea si care este riguros si bine organizat in tot ce face. Acest om corect si serios de care are nevoie orasul Calarasi este chiar candidatul PMP, domnul Liviu Coman. Fara o vasta experienta politica, dar determinat sa schimbe fata orasului Calarasi, domnul Liviu Coman merita toata sustinerea calarasenilor, caci pentru dansii a intrat in politica. Pentru calaraseni, domnul Liviu Coman (PMP) a ales sa se implice, sa nu mai stea pe margine, ci mai degraba sa intre pe teren si sa joace, adica sa se implice direct si sa salveze Calarasiul de influenta nefasta a celor care au venit, au uitat de ce au venit si refuza sa mai plece, dupa ce au pradat si au distrus tot ce puteau. Domnul Liviu Coman (candidatul PMP) isi doreste cu ardoare ca ”Uniti sa salvam Calarasiul!” Liviu Coman merita sa-l ajutam chiar in ziua votului si sa-i oferim sustinerea si votul necesar pentru a fi noul primar al orasului Calarasi. Veniti la vot, stimati calaraseni si votati candidatul PMP pentru a-l schimba pe Dragulin de care ne-am saturat de 8 ani. Veniti la vot in numar mare pentru a-l trimite acasa (acolo unde s-a ascuns si in vreme de pandemie) pe domnul Dulce (PSD). De ce sa fie nevoit domnul Dulce (PSD) sa vina la primarie cand dansului ii place mai degraba sa stea pititi in casa cand oamenii traverseaza perioade de criza si ar fi avut nevoie de sprijin si ajutor. Stati acasa domnule Dulce, nu va mai obositi atata cu primaria asta! Sau vreti cumva sa veniti la primarie ca sa va luati apoi concediu medical si sa incasati bani de la stat in acelasi timp?

Domnului Dragulin de la PNL, ar trebui sa-i fie rusine sa apara acum in fata alegatorilor si sa le ceara sa il mai voteze inca o data dupa ce a bagat primaria in datorii pe la banci in loc sa acceseze bani europeni, dupa ce nu a contribuit cu nimic la dezvoltarea orasului Calarasi. Ce a facut acest Dragulin de la PNL in afara de a se certa cu proprii lui colegi de partid aflati in alte functii de conducere, cu care era obligat prin lege sa colaboreze spre binele comunitatii si spre binele calarasenilor?!?

Este halucinant cum, in loc sa colaboreze, un Presedinte de Consiliu Judetean  (Vasile Iliuta - PSD)se ia la cearta cu Primarul Municipiului (Dan Dragulin - PNL), fiind, culmea, din acelasi partid la vremea aceea (PNL), in loc sa stea la masa dialogului si sa dezvolte proiecte, in parteneriat, pentru cetateni. Ba mai mult, cei doi si-au facut si plangeri penale unul altuia, asta ca sa vedem cu totii cam cat de tare ii ”intereseaza” pe ei o administrare eficienta a judetului si a primariei din Calarasi. Mai pe scurt, nu i-a interesat decat de propriile lor orgolii si cam atat.

Era cat pe ce sa uit de domnul Milescu, candidatul PNL la functia de primar la Oltenita, un personaj care nu este capabil sa ia decizii intr-un timp rezonabil, iar cand le ia, alege prost. Ori una dintre calitatile importante ale unui conducator este tocmai aceea de a avea capacitatea de analiza, reactie si decizie rapida in situatii care se impun. Ancorat intr-un trecut care ii umbreste prezentul, acest domn Milescu de la PNL vine astazi sa ne explice noua cum sta treaba pe la Oltenita, uitand ca a fost primar destul timp in acest oras, nemaiducandu-si aminte ca a fost certat rau cu Agentia Nationala de Integritate (ANI) si prefacandu-se ca lumea nu stie ca atunci cand era primar una dintre atributiile domniei sale (in viziunea sa) a fost sa isi insuseasca bunurile publice si sa le ofere drept cadou sotiei sale. Apreciem preocuparea domnului Milescu pentru familia sa insa strazile sunt ale oltenitenilor, nu ale dansului ca sa dispuna de ele cum doreste. Mai bine ii lua doamnei un parfum sau un inel. Sigur s-ar fi bucurat mai mult! Ca asa suntem noi doamnele, apreciem mai mult eleganta unei bijuterii decat duritatea unei strazi. Cam acestia sunt o parte din candidatii cu care PNL si PSD se prezinta in fata alegatorilor la aceste alegeri. E cam trist.

Despre cei de la Pro Romania nu voi scrie nimic pentru ca lumea stie ca ei sunt tot PSD si ca au facut parte ani de zile din structurile acelui partid pana cand s-au hotarat sa dezerteze.

Ori, in aceste conditii, echipa candidatilor PMP se distinge ca fiind singura echipa de oameni seriosi si responsabili. Noi, PMP suntem cei mai potriviti sa ne ocupam de administrarea judetului si a primariilor din acest judet, incepand cu data de 27 septembrie 2020, ziua votului.

Va invit sa ne mobilizam, sa iesim la vot si sa votam pentru progresul acestui judet prin implicarea directa a echipei de consilieri judeteni a PMP.

Votati marul! Votati echipa PMP!

Votati Dumitru Pană - noul Primar al Municipiului Oltenita!

Votati Liviu Coman - noul Primar al Municipiului Calarasi!

Votati echipa PMP la Consiliul Judetean!

Votati Simona-Maria Vlădica, noul Presedinte al Consiliului Judetean Calarasi!

Comandat: Partidul Mişcarea Populară – Filiala Judeţeană Călăraşi

Executat: SC Total Media SRL

CUI: 21200020