Românii vor plăti mai puţin pentru serviciile de apă şi canalizare

Românii vor plăti mai puţin pentru apă, canalizare şi irigaţii, în urma unei iniţiative legislative votată de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea art. 291 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal va uşura mult suportabilitatea costurilor legate de alimentarea cu apă şi canalizare pentru consumatorii casnici, şi implicit, traiul de zi cu zi al oamenilor. Noua reglementare prevede o cotă redusă a TVA de 9%, ce se va aplica începând cu data de 1 ianuarie 2019, la apa livrată pentru irigaţii în agricultură, şi, de asemenea, la serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare.

Actul normativ va avea ca efect reducerea costurilor legate de întreţinerea locuinţelor, capitol la care românii au cheltuieli mult mai mari decât cetăţenii celorlalte ţări din Uniunea Europeană. Conform informaţii furnizate de Eurostat, în România se depăşeşte cu mult pragul de 40%, considerat ca fiind împovărător pentru o gospodărie, în ceea ce priveşte cheltuielile curente.

Reducerea cotei de TVA pentru apa livrată în sistemul de irigaţii constituie o măsură extrem de benefică pentru agricultori care vor putea astfel să îşi dezvolte investiţiile din domeniu la preţuri mult reduse.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.