R. Meseşeanu: Vreau să transmit mulţumiri tuturor celor care au votat PRO România pe 26 mai!

R. Meseşeanu: Vreau să transmit mulţumiri tuturor celor care au votat PRO România pe 26 mai!

Liderul interimar al filialei judeţene PRO România Călăraşi, Răzvan Meseşeanu a  susţinut marţi o conferinţă de presă în care a punctat câteva obiective pe care formaţinea pe care o conduce le are în vedere în perioada următoare.

În cuvântul său introductiv, Meseşeanu a mulţumit călărăşenilor care au acordat votul candidaţilor susţinuţi de Pro România la europarlamentarele din 26 mai, precizând că acest vot a legitimat pe scena politică locală partidul întemeiat anul trecut. „Vreau să transmit foarte clar, foarte sincer, din tot sufletul mulţumiri celor care au votat PRO România, în 26 mai. Practic, votul fde atunci a legitimat acest mic partid întemeiat anul trecut. Din cele 55 de localităţi ale judeţului, 27 au trecut pragul electoral, cu „vârf de lance” Ştefan cel Mare cu 14,58%, la polul opus aflându-se Dorobanţu cu 1,58%. Este foarte imprtant că în municipiul Călăraşi, PRO România a reuşit 8,73%, în municipiul Olteniţa, 7,54%, alt rezultat nesperat pentru adversarii noştri politici. La Budeşti, procentul a fost de 7,04%. Fiecare procent obţinut ne dă speranţe şi se cuvine să-l conservăm şi să-l creştem. Asta, cu o echipă sudată dar şi cu promisiuni ţinute în frâu” a declarat Meseşeanu.

„Vreau să felicit USR!”

În ciuda rivalităţilor politice inerente, Meseşeanu a făcut şi o declaraţie bombă, lăudând o formaţiune politică adversară pentru rolul pe care l-a avut în schimbarea modului de a se face politică în România după o perioadă de 30 de ani măcar „discutabilă”. „Vreau să felicit USR-ul, pentru un singur lucru. Că a reuşit să destabilizeze sistemul clasic de a face politică în România. Dacă USR n-ar fi existat, şi cine ştie cine se află în spatele acestei formaţiuni politice, clasa politică românească, probabil, că ar fi rămas în acelaşi stil de a continua alţi 30 de ani. Dar această formaţiune politică a reuşit să facă ceea ce toţi politicienii de la celelalte partide consacrate au încercat, declamând la fiecare etapă electorală din ’90 încoace, doar „să povestească”. Nimic concret. Permanent a fost aceeaşi Mărie dar cu altă pălărie!. Ei bine, acest USR a reuşit să bage frica-n toată lumea politică. La capătul acestor felicitări îmi doresc ca PRO România să dovedească, în frunte cu premierul, cu toţii liderii locali, cu toţi cei care au încredere în acest concept PRO România, PRO Sănătate, PRO Dezvoltare, PRO.. şi nu CONTRA, că în România se poate vota „pro” idei şi nu „împotrivă”. Îmi doresc ca datorită acestei formaţiuni politice căreia nu-i prevăd o viaţă politică îndelungată, să asistăm la schimbarea conceptului politic la nivelul întregii ţări. Probabil că din acest motiv şi PNL dar şi PSD vor fi nevoite să-şi schimbe verbul şi oamenii, pentru că altfel USR va mătura tot” a continuat Meseşeanu.

PRO România, decisiv pentru formarea majorităţilor

Meseşeanu a trecut în revistă şi o parte din obiectivele politice asumate în perspectiva alegerilor locale, programate anului viitor. El a menţionat marţi că şi-ar dori ca PRO România să devină, după locale, partidul care să contribuie decisiv la formarea majorităţilor în cadrul Consiilor Locale respectiv Consiliul Judeţean. „Domnul Şohan amintea mai devreme de faptul că ne dorim un anume procentaj la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ. Vreau să vă spun că ne dorim, indiferent ce procent am obţine, ca în fiecare localitate să ajungem la performanţa să fim formaţiunea politică fără de care nu se poate constitui majoritatea. Evident, acelaşi lucru ne propunem şi la nivelul Consiliului Judeţean” a punctat Meseşeanu.

Candidatură în tandem pentru primării şi CJ

Cu o experienţă politică de 18 ani, construită în cadrul unui partid de top în România, Meseşeanu a declarat că PRO România, la nivelul judeţului, va iniţia anul viitor candidatura în tandem „primar – viceprimar” pentru fiecare localitate în parte. „Ne dorim ca în toate localităţile să mergem, deja e la modă iar ideea îmi plăcea şi când eram în cealaltă formaţiune politică însă n-a ţinut nimeni cont atunci de propunerea mea, în tandem. Adică cetăţenii, indiferent că aparţin unei localităţi mici sau mari, să ştie că de la PRO România, candidatul pentru Primărie este „X”, candidatul pentru viceprimar este „Y”. Eventual să aibă habar şi de primii 5 de pe lista de consilieri locali şi aşa toată suflarea cu drept de vot din comunitate să ştie cu cât mai mult timp înainte pe cine se bazează. La fel vom proceda şi în ceea ce priveşte Consiliul Judeţean. Oamenii vor ştii pe cine propunem ca preşedinte dar şi ca vicepreşedinţi” a susţinut Răzvan Meseşeanu.

Pactul pentru comunitate

O altă ideea generoasă asumată de PRO România Călăraşi se referă la identificarea în cadrul fiecărei cuminităţii a principalelor priorităţi care să fie asumate până în primăvara anului viitor de toate formaţiunile poltice. „Aş dori să fac o invitaţie cât mai largă şi bineînţeles publică, prin intermediul dumneavoastră, către toate formaţiunile politice serioase din judeţul Călăraşi.. Astfel pentru perioada următoare, în 2 etape, prima până la prezidenţiale, să ne întâlnim toate partidele şi să stabilim o agendă comună care să includă primele 3 priorităţi pe care le văd aceste formaţiuni politice şi pe care să şi le asume spre rezolvare, primarul sau Executivul care vor rezulta în urma alegerilor locale. Cu alte cuvinte, indiferent cine va fi primarul şi viceprimarii, toate partidele să semneze un protocol cu primele 3 priorităţi asupra cărora să cadă de acord toată lumea. Dacă, dintr-o întâmplare, actualul primar va redobândi mandatul, să nu facă poate ceea ce vrea să facă în disonanţă cu restul populaţiei ori al dorinţelor celorlalte formaţiuni politice care au şi ele un număr de voturi în spate” a spus Meseşeanu care a mai adăugat „În opinia mea şi a colegilor mei din PRO România există cel puţin 3 priorităţi importante care se regăsesc în agenda oricărui partid. De aceea n-am spus de 10 sau 15 priorităţi. Modalităţile prin care le va rezolva depinde de fiecare în parte. Aceste două etape ar trebui să se finalizeze pânp la sfârşitul lunii februarie 2020 iar de atunci şi până în pragul campaniei electorale fiecare partid să-şi promoveze propriile modalităţi.”

 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.