R. Meseşeanu: Consider că orice alianţă pe care am face-o acum, înainte de alegeri, ne-ar aduce mai multe prejudicii decât avantaje

R. Meseşeanu: Consider că orice alianţă pe care am face-o acum, înainte de alegeri, ne-ar aduce mai multe prejudicii decât avantaje

Coordonatorul judeţean al PRO România Călăraşi, Răzvan Meseşeanu susţine în interviul acordat mai jos www.arenamedia.ro că organizaţia pe care o conduce nu are nevoie de alianţe ante-electorale, precizând că prin prisma muncii depuse dar şi a rezultatelor din 2019, are resurse să devină a 3-a forţă politică din judeţ după localele din vară.

Domnule Meseşeanu, duminică, la Bucureşti, PRO România organizează Convenţia Naţională. Din informaţiile mele, în cadrul acestei Convenţii vor fi anunţaţi măcar o parte din candidaţii partidului pentru alegerile locale. Cu ce gânduri mergeţi acolo şi care credeţi că vor fi concluziile acestei întâlniri politice?

Cu aşteptări mari, în primul rând, de ordin organizatoric. Pentru că sunt chestiuni care trebuie lămurite iar organizaţiile din teritoriu trebuie să se lămurească referitor la Regulamentul de organizare şi funcţionare al organizaţiilor judeţene, al organizaţiilor locale, modul în care trebuie să fie organizate fiecare structură teritorială, locală. Proceduri care poate sunt de mai puţină importanţă pentru public dar chestiunea aceasta referitoare la statutul unei organizaţii are importanţa ei în economia disciplinei într-un partid. Şi eu care sunt un tip meticulos la acest nivel şi ştiu că de aici pleacă până la urmă construcţia relevantă într-o organizaţie politică, ţin foarte mult la ele ca să fie echilibrate, să fie stabilite şi mă aştept să existe această punere în ordine la nivel de Convenţie naţională sau cum se spune la alte partide, Congres. Sper foarte mult să existe această viziune foarte clară despre cum se organizează organizaţiile în teritoriu. Dar, repet, asta are mai puţină importanţă pentru public.

Cred că cel mai important pentru alegătorii voştri este să afle care vor fi candidaţii, oamenii care vor reprezenta partidul Pro România în competiţia pentru locale. Aveţi noutăţi suplimentare?

Ceea ce pot să vă spun este că la întâlnirea despre care am mai făcut vorbire în conferinţele de presă anterioare, se va lansa Manifestul Pro România care va stabili practic liniile directoare pentru evoluţia partidului în perioada imediat următoare. Şi am această aşteptare, să ştim exact politica de eventuale alianţe. Aici sunt convins că vor fi gândite nişte alianţe şi sper ca ele să fie doar post-electorale, nu ante-electorale pentru că, cel puţin la Călăraşi, cred în forţa partidului nostru, în Pro România Organizaţia judeţeană Călăraşi şi cred că vom ştii să gestionăm într-o asemenea măsură încât să facem o figură frumoasă cu aceşti candidaţi, mulţi dintre ei foarte tineri, novici în politică, care să intre pe sub pielea alegătorilor, mai ales a nehotărâţilor. A celor care au lehamite faţă de politicienii consacraţi, care au dezamăgit până în prezent şi atunci acest suflu nou de persoane care bat la porţile afirmării în politică, cum sunt cei de la Borcea, de la Chiselet, de la Ileana, Olteniţa, chiar şi de la Călăraşi, Perişoru, Radovanu să aibă câştig de cauză. Avem foarte multe localităţi unde mă bucură acest „început” în politică, avem oameni care pot face o figură frumoasă iar Manifestul Pro România e un lucru demn de a fi înveşmântat cu oameni noi care pot face foarte multe greşeli dar acest greşeli sunt inerente. Şi, pentru că nimeni nu s-a născut învăţat, nimeni nu s-a născut profesionist la locul de muncă, atunci eu vin cu o sintagmă pe care am mai folosit-o de foarte multe ori, dar pe care cei consacraţi nu au băgat-o de seamă, sau nu au vrut s-o bage de seamă, şi anume: De ce să nu mai greşească şi altcineva? De ce să greşească aceiaşi în politică de atât de mult timp că poate o greşeală pe care o face un începător este mai bine primită sau tolerată de public şi altfel poţi să corijezi o greşeală a unui începător decât aceeaşi greşeală, sau aceleaşi greşeli făcute de cei de la care te aştepţi să nu mai facă greşeli. Te aştepţi la cineva care are experienţă de  atâta timp să nu mai greşească. Şi noi tocmai acest lucru îl observăm de 30 de ani, că se tot fac greşeli de către cei de la care te aştepţi să nu le mai facă.

Pro România Călăraşi merge singur în alegeri...

Eu îmi doresc foarte mult acest lucru şi voi milita inclusiv la această întâlnire foarte mare a partidului nostru la Bucureşti, să rămânem aşa. Deci pentru Călăraşi, e mai bine să mergem singuri în alegeri, să ne încercăm forţele alături de ceilalţi competitori politici.

Vom cunoaşte candidaţii până pe 29 februarie?

Eu cred că da. Dacă va fi vreo derogare de la acest termen, nu va fi cu foarte multe zile. Hai să spunem, intrăm poate până în 15 martie dar nu mai mult. Şi ca să fiu şi mai clar, referitor la întrebare, consider că orice alianţă pe care am face-o acum, înainte de alegeri, ne-ar aduce mai multe prejudicii decât avantaje. Pro România se pare că este pe un culoar bun, pe o nişă bună, depinde numai de noi şi de liderii de la Bucureşti să nu facem gafe, să nu facem greşeli pentru oamenii ne-au asimilat într-adevăr cu un alt aluat. Şi atunci, depinzând numai de noi, este clar că alianţele nu ne-ar face bine. Dar, ca în orice partid politic românesc trebuie să nu spunem nici da, nici nu, să lăsăm porţile deschise pentru orice variantă.

Are resurse Pro România  să poată deveni, aşa cum aţi mai afirmat, al treilea partid din judeţ?

Are resurse! Mie îmi este teamă ca factorii nocivi din politică, şi  mai ales cei cu ştiute dar nedovedite public resurse gen: intimidare, cumpărarea pe sub masă a unor să spunem intenţii bune... la sport se spune... nu la masa verde, da? la masa neagră, la masa roşie. Deci aceşti interlopi politici care există şi la Călăraşi, repet, nedovediţi dar ştiuţi că există, să lase în pace partidele mici care pot încurca jocurile politice, să îşi dovedească puterea. Până la urmă asta e nu neapărat „frumosul politicii” ci „farmecul” politicii. Dacă aceste lucruri se vor derula normal, atunci Pro România este partidul care va oferi sarea şi piperul alegerilor locale următoare şi poate reprezenta echilibrul în Consiliile Locale şi în Consiliul Judeţean viitor.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.