Pro România / V. Ponta: Pe durata epidemiei, cetăţenii trebuie să beneficieze de o perioadă de graţie de 90 de zile. Trecem printr-o criză fără precedent

Pro România / V. Ponta: Pe durata epidemiei, cetăţenii trebuie să beneficieze de o perioadă de graţie de 90 de zile. Trecem printr-o criză fără precedent

Pro România propune amânarea cu 90 de zile a plăţii ratelor bancare pentru persoanele fizice, ca măsură necesară pentru combaterea efectelor epidemiei de coronavirus, conform unui comunicat al formaţiunii transmis miercuri.

"Pe durata epidemiei, cetăţenii trebuie să beneficieze de o perioadă de graţie de 90 de zile. În caz contrar, băncile se vor trezi cu mai bine de jumătate din debitori care nu-şi vor mai putea plăti ratele. Trecem printr-o criză fără precedent, ale cărei consecinţe economice vor fi mai dramatice decât ceea ce am văzut în 2009 - 2010. Este datoria statului să sprijine categoriile vulnerabile", a declarat Victor Ponta, preşedinte Pro România, conform sursei citate.

Parlamentarii Pro România vor propune modificări legislative în acest sens, mai arată comunicatul.

De asemenea, Pro România a propus o măsură în beneficiul companiilor din domeniul HORECA, respectiv sistarea plăţii impozitelor şi contribuţiilor pentru salarii până la data de 1 septembrie 2020, mai menţionează sursa citată. În România sunt peste 300.000 de angajaţi în turism şi servicii de alimentaţie publică. Fără intervenţia statului, companiile din domeniu riscă blocarea activităţii, concedieri masive şi chiar faliment, indică sursa citată.

Pro România adaugă că Victor Ponta a propus, luni, zece măsuri de combatere a efectelor epidemiei de coronavirus, iar patru dintre acestea au fost implementate de Guvern în ultimele zile.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.