PRO România / Răzvan Banu, candidatul pentru Primăria Ileana: Vreau să mi se asigure o singură şansă!

PRO România / Răzvan Banu, candidatul pentru Primăria Ileana: Vreau să mi se asigure o singură şansă!

PRO România Călăraşi a intrat parcă în febra alegerilor locale din vară. Răzvan Meseşeanu, coordonatorul judeţean al PRO România Călăraşi l-a prezentat luni pe candidatul partidului pentru funcţia de primar al comunei Ileana, condusă din 2000, fără întrerupere de social – democratul, Corneliu Alexandru.

Răzvan Banu (foto capăt dreapta) a expus şi o mică parte din proiectele sale de modernizare şi dezvoltare a comunei declarând că are nevoie doar de o singură şansă din partea cetăţenilor, la locale, iar după 4 ani, aceştia „să-l judece” pentru munca desfăşurată.

„Sunt născut şi crescut în Satul Arţari şi doresc să candidez pentru funcţia de primar al comunei Ileana din partea partidului Pro România. Consider că este o mare responsabilitate şi onoare de a asuma funcţia de Primar. Am trăit în comuna Ileana până la vârsta de aproximativ 20 de ani. Am continuat studiile la Bucureşti şi în acelaşi timp m-am angajat în cadrul unei companii multinaţionale. Consider că experienţa pe care am asimilat-o în ultimii 15 ani în cadrul a două mari companii multinaţionale - fiecare cu un număr de angajați de peste 10.000 - asumând de-a lungul activității funcţii de coordonare şi conducere, acestea îmi sporesc şansele de reuşită în ceea ce îmi propun să implementez şi să demarez în cadrul primăriei din comuna Ileana. Remarc în acest context situația că în activitatea depusă până în prezent am dovedit bune calități manageriale si, mai ales rezultate pozitive în ce priveste coordonarea si lucrul in echipa. Am avut si am in continuare în directă coordonare mai multe echipe cu diferite nivele organizatorice si cu sarcini diferite. În același timp, consider că pentru funcția de primar sunt necesare, la un loc,  nu doar calități manageriale şi spirit organizatoric, dar şi iniţiativă personală, abilități de comunicare și relaționare, orientare spre obţinere de rezultate, dinamism şi ambiţia de a demonstra că se poate, rămânând totodată bine conectat şi informat cu privire la situația și problemele locale. Aceste abilităţi le-am dobândit prin formări profesionale, cursuri şi experienţa la locul de muncă. Consider că mă caracterizează o serie de calităţi şi valori care mă pot recomanda drept candidatul necesar şi oportun pentru funcţia de primar în comuna Ileana.” a spus Banu care a continuat „Multe din proiectele pe care trebuie să le implementez au fost conturate în urma discuţiilor purtate cu locuitorii comunei. Am  identificat puncte slabe dar în acelaşi timp şi soluţii pentru remedierea acestor probleme. Vreau să implementez un nou sistem de management care va avea ca principal obiectiv binele locuitorilor cât şi dezvoltarea comunităţii şi aducerea comunei, gradual, la standarde europene - în principal ceea ce nu au în comuna Ileana: infrastuctura rutieră (comunală), apa potabilă si canalizare, gaze naturale, modernizare şcoli şi grădiniţe, sănătate, nu neaparat în acestă ordine.”

Candidatul ce va fi susţinut de PRO România a detaliat şi o parte din probleme cu care se confruntă comuna, identificate în urma dialogurilor purtate cu cetăţenii. „În primul rând, situaţia neclară a terenurilor agricole din comună,  problemă sesizată de locuitorii comunei. În al doilea rând, comunicarea şi transparenţa slabă, ca să nu zic inexistentă între primărie şi cetăţeni. În al 3-lea rând starea precară a drumurilor, fie ele pietruite sau nu. Comuna Ileana se confruntă cu o problemă ce trebuie rezolvată cât mai repede şi anume existenţa reţelei de alimentare cu apă potabilă (apa nu este potabilă) în proporţie de doar 35 - 40%. Sistemul de alimentare cu gaz metan este inexistent. Tot inexistente sunt şi reţeaua de canalizare si staţia de epurare. Infrastructura de transport locală este slab dezvoltată şi nu în ultimul rând am constatat cu regret profund că interesul agentilor economici pentru dezvoltare afaceri in comuna este destul de scăzut” a continuat Răzvan Banu.

Programul său de reabilitare a comunei cuprinde nu mai puţin de 24 de proiecte. Răzvan Banu le-a prezentat doar pe primele 6 susţinând că ele pot fi realizate cu fonduri europene, fonduri guvernamentale si partial din  fonduri locale. „Propun locuitorilor comunei un proiect pe termen lung realizabil pe o perioada de 8 ani. O să le prezint într-o manieră succintă doar pe primele 6 însă vă asigur că lista e mult mai mare. 1. Lucrări de cadastru imobiliar intravilan, extravilan şi actualizare acte - SOLICITARE LOCUITORI; 2. Modernizarea drumurilor comunale şi a uliţelor săteşti – crearea de podeţe pentru accesul în gospodării. Strada este cu 20 - 40 cm mai sus decât gospodăriile oamenilor (în mare parte).; 3. Extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă în toată comuna – doar 3 sate din 9 au apă.; 4. Realizarea reţelei de alimentare cu gaz în toată comuna.; 5. Reabilitarea şi dotarea corespunzătoare a şcolilor şi grădiniţelor din comună.; 6. Asfaltare drum comunal Ştefăneşti – Arţari, Vlăiculesti – Condeeşti, care face legătura între Jud. Călăraşi şi Jud Ialomiţa.” a conchis Răzvan Banu, desemnat candidat PRO România pentru Primăria comunei Ileana, la localele din vară.

 

„Sunt dornic de cunoaştere, dedicat şi implicat, o persoană care vrea să demonstreze că se poate şi altfel, cu atât mai mult cu cât sunt mulţi primari care au reuşit în acest sens. Mulţumesc cu această ocazie colegilor din organizația Pro România Călăraşi care mi-au acordat această oportunitate de a candida şi reprezenta partidul.”

Răzvan Banu

„În acest moment nu pot dezvălui numele celor care fac parte din echipa mea întrucât oamenii au fost abordaţi de persoane din echipa domnului Cornel (n.r. Corneliu Alexandru, primarul com. Ileana) spunându-le să înceteze, să nu mai dea like-uri postărilor mele pe Facebook. Domnul Cornel a abordat-o chiar şi pe mama mea, profesoară, ca să-mi spună să nu mai candidez. De ce să nu candidez? Vreau să acord cetăţenilor din comună o şansă ca să aleagă pe cineva „din exterior”, care nu are absolut nicio legătură şi care să demonstreze că se poate. Eu atât vreau: o singură şansă iar după 4 ani cetăţenii să mă judece. Să spun ei atunci dacă mai merit sau nu un alt mandat! N-am de gând să merg prin baruri şi să dau câte o bere, suc sau ceai numănui. Nu mă interesează. Dacă omul conştientizează că e spre binele lui, că are o variantă reală, atunci să profite de ea. Altfel, nu!”

Răzvan Banu