PRO România / Ponta solicită Executivului să amâne cu 90 de zile plata contribuţiilor firmelor afectate de pandemia COVID - 19

PRO România / Ponta solicită Executivului să amâne cu 90 de zile plata contribuţiilor firmelor afectate de pandemia COVID - 19

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, cere Executivului să amâne cu 90 de zile plata contribuţiilor firmelor afectate de pandemia COVID-19 şi afirmă că partidul său a depus vineri un proiect de lege în acest sens.

"Noi am depus vineri, când am fost la Parlament, proiectul de lege privind completarea şi modificarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal. Nu e timp acum de votat legea. Dacă o ia Guvernul azi exact aşa, textul e lucrat cu specialişti şi o adoptă ca ordonanţă de urgenţă, ar fi foarte bine", a spus duminică Ponta.

El a subliniat că "toate firmele - hoteluri, restaurante, alimentaţie publică, agenţii de turism, transport internaţional, companii de transport - trebuie să primească o amânare de minimum 90 de zile a plăţilor contribuţiilor şi a taxelor", data limită pentru acestea fiind 25 martie.

De asemenea, Ponta a amintit că a propus amânarea cu 90 de zile a plăţii ratelor bancare de către persoanele fizice.

"Nu cad băncile 90 de zile, nu e vorba de anularea ratelor, ci de amânarea lor. 90 de zile vor rezista băncile, în schimb sunt oameni care nu rezistă nouă zile, nu 90 de zile", a apreciat Victor Ponta, într-o declaraţie susţinută pe Facebook.

Sursa www.agerpres.ro