PRO România cere prim-ministrului să prezinte, în Parlament, măsurile de relansare a economiei

PRO România cere prim-ministrului să prezinte, în Parlament, măsurile de relansare a economiei

PRO România cere prim-ministrului să se prezinte, de urgenţă, în Parlament, la Ora Guvernului, pentru a dezbate tema: Măsuri de relansare a economiei României şi de atenuare a efectelor negative provocate de epidemia de coronavirus. Liderul partidului, Victor Ponta, a înaintat conducerii Camerei Deputaţilor o solicitare în acest sens, miercuri, 29 aprilie.

Totodată, PRO România anunţă că luni, 4 mai, a avut loc reuniunea Biroului Executiv al partidului, for în cadrul căruia au fost luate următoarele decizii:

1. Să solicite Parlamentului dezbaterea şi aprobarea de urgenţă a proiectului care prevede acordarea de măşti pentru protecţia cetăţenilor, în regim gratuit. 

2. Să solicite Guvernului prezentarea unui raport legat de programul de testare a cetăţenilor în contextul COVID-19

3. Să iniţieze un proiect legislativ de sprijin pentru industria HORECA, în urma dezbaterii organizate online cu reprezentanţii domeniului. 

4. Să solicite Guvernului plata imediată, chiar săptămâna aceasta, a subvenţiilor pentru agricultură şi a ajutoarelor de secetă. 

5. Să ceară Guvernului facilitarea accesului fermierilor la surse de apă, fără plată şi fără proceduri administrative.

6. Să solicite Parlamentului înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru achiziţiile publice realizate în perioada stării de urgenţă.

7. Să solicite Guvernului prezentarea strategiei pentru combaterea efectelor pandemiei

Nu în ultimul rând, PRO România consideră că Parlamentul este cel care trebuie să stabilească data alegerilor locale şi parlamentare, în contextul în care guvernul este unul minoritar, reprezentând un singur grup parlamentar care a primit 20% din voturile cetăţenilor. În consecinţă, PRO România crede cu tărie că acesta este singura variantă democratică în situaţia actuală.

Întâlnirea Biroului Executiv al PRO România a fost urmată de şedinţa online a organizaţiilor judeţene, care a avut ca obiective identificarea şi soluţionarea provocărilor de la nivel local. 

Comunicare PRO România