PRO România Călăraşi: Fără proşti în funcţii publice! Aroganţă sau ignoranţă?

PRO România Călăraşi: Fără proşti în funcţii publice! Aroganţă sau ignoranţă?

„Fără proşti în funcţii publice!” este mesajul pe care-l puteţi citi, de vreo săptămână încoace, pe câteva bannere amplasate de „militanţii” de la PRO România Călăraşi pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ. Se vrea o replică la „Fără penali în funcţii publice!” dar, de fapt, e vorba de un soi de slogan pe care partidul lui Victor Ponta a vrut să şi-l asume încă din toamna anului trecut, născocit ca o ripostă la desele gafe ale fostului premier Viorica Dăncilă. Acum a fost ideea lui Constantin Iacov, secretarul partidului care a şi susţinut financiar investiţia făcută să aducă un adevărat boom de imagine. Aşa să fie?

De ce nu „Fără securişti în funcţii publice!”? Nu e cazul pentru pentru că PRO România e de fapt coordonat de Silviu Predoiu, fost nr. 2 în SIE? Şi câţi alţii “acoperiţi”? Probabil!

De ce nu „Fără plagiatori în funcţii publice”? Pentru că ne-ar zbura automat gândul chiar la preşedintele partidului, Victor Ponta, dovedit plagiator? Probabil! Nu poţi să ceri ce-ai tu în vârful grămezii!

De ce nu „Fără traseişti în funcţii publice”? Pentru că partidul s-a format din politicieni care au intrat în Parlament şi au condus chiar ministere pe cârca PSD-ului? Probabil! Ce partid nu se transformă la nevoie în aspirator de oportunişti?!

Dar ar putea, oare, Iacov, să explice chestia asta cu „proştii”? Pentru noi, simpli alegători.  Poate, pentru că dumnealui a dovedit-o în timp că este un băiat deştept care i-a adus, până de curând, o groază de beneficii amiciţia sa cu Ponta. Inclusiv funcţii publice în guvernarea PSD. Şi nu părea să aibă atunci curajul să critice conducerea partidului care a închis ochii la mulţi „proşti” care s-au perindat atunci prin instituţiile publice, atât centrale cât şi locale. Acum e altceva! Parcă şi ironiile au alt „gust”!

„Fără proşti în funcţii publice!” înseamnă şi un atac la adresa liberalilor care conduc Călăraşiul din 2004 încoace. Cam nasol pentru „pro – liberalii” din PRO România. Că doar d-aia fac politică, să pună mâna pe puterea deţinută de PNL. Noroc că nu i-a chemat la raport până acum Drăgulin sau Filipescu. Sunt domni sensibili, autodeclaraţi cândva „Buni conducători!” Cum să le sugerezi ideea că ei ar fi...?

Până una – alta, să nădăjduim că Răzvan Meseşeanu, Alex Chiriţă, Florin Leonard Petre şi mulţi alţii vor alcătui liste numai cu deştepti (din ăia adevăraţi, fără ghilimele!) pentru CJ şi primării care să lucreze infinit mai eficient decât „proştii” care populează acum funcţiile publice.

Dacă nu vor reuşi, să-şi pună cenuşă în cap şi să ne mai spună ;i cu ce sunt mai breji „proştii” lor decât ai altora!

faraprostiinfunctiipublice