PMP / S. Vlădica: Prioritatea zero pentru mine este stoparea scurgerilor de bani publici!

 PMP / S. Vlădica: Prioritatea zero pentru mine este stoparea scurgerilor de bani publici!

Simona Maria Vlădica este candidate susţinută de Partidul Mişcarea Populară pentru şefia Consiliului Judeţean la localele din 27 septembrie. Care sunt obiectivele pe care le are în vedere imediat după obţinerea votului de încredere al călărăşenilor în interviul de mai jos:

Candidați pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași, din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP). Ce v-a determinat să luați această decizie?

Decizia de a candida a venit din dorința de a urni din loc acest județ, de a dezvolta unul dintre cele mai frumoase și bogate județe din România. Pentru oameni și de dragul lor am intrat în politică acum câțiva ani. Așa că pentru ei candidez și mă lupt cu toți cei care nu și-au făcut treaba până acum în acest județ, deși au ocupat numeroase funcții publice. Eu am o profesie, sunt dascăl, predau la Universitate, la Facultatea de Psihologie. Sunt doctor în psihologie și îmi place tare mult să relaționez cu oamenii. Sunt și mediator autorizat și îi ajut astfel pe toți cei care apelează la mine să își găsească soluțiile la problemele și conflictele pe care le au. Eu sunt un om al soluțiilor, nu al problemelor. Sunt un om al faptelor, nu al vorbelor deșarte. Așadar, am servici, nu îmi caut de muncă, am numeroase proiecte în derulare, am o activitate profesională intensă, așadar nu aveam timp liber, însă dorința de a ajuta oamenii a fost mai mare decât orice. Eu sunt Simona-Maria Vlădica și sunt o luptătoare! Mă lupt pentru toate proiectele în care cred.  Iar eu cred cu tărie că în următorii 4 ani vom avea un județ mult mai dezvoltat, un județ unde calitatea vieții va crește simțitor de la un an la altul, un județ în care vor începe proiectele serioase, multe și mari, toate concomitent  căci s-a pierdut destul timp până acum. Nu putem spune că un proiect este mai important decât altul. Toate sunt importante, din toate domeniile. Și toate sunt absolut necesare! Convingerea mea este că, cu multă muncă putem reuși. S-a pierdut mult prin rea-credință și inactivitate în ultimii 30 de ani. Avem de recuperat, dar o vom face. Eu zic că e momentul să ne apucăm de treabă! Sunt atâtea de făcut în acest județ frumos! Tot ce trebuie să facem toți este să ieșim la vot în singura zi în care noi, toți cetățenii acestui județ, avem puterea: 27 septembrie 2020.

Deci pur și simplu vin în faţa dumneavoastră cu seriozitate, cu dorinţa de a munci şi cu o bună organizare. Pentru că din punctul meu de vedere acestea sunt calităţile fără de care nu ai ce să cauți la cârma județului. În primul rând trebuie să vrei să faci şi în al doilea rând să te ducă şi capul, să poţi. Iar eu zic aşa, prin CV-ul meu, și asta nu este o laudă, ci o realitate, am dovedit că pot să fac foarte multe. Am deschis foarte multe uşi şi m-am luptat întotdeauna pentru oamenii care mi-au cerut într-un mod direct sau indirect ajutorul. Ca și exemplu sunt implicată într-un  proiect extrem de important pe care eu l-am dezvoltat în România. Este vorba despre fenomenul alienării parentale. Așadar, ţin cursuri sau particip la work-shop-uri ori conferințe unde participanții sunt fie judecători, fie procurori sau avocați și psihologi. Mă adresez astfel profesioniștilor care sunt implicați, într-un fel sau altul în instrumentarea unor astfel de dosare cu minori. Este vorba despre un proiect dedicat copiilor din întreaga țară. Vorbesc despre copiii care din nefericire au doi părinţi care se despart, iar acestia nu sunt în stare să-şi gestioneze emoţiile negative unul faţă de celălalt şi atunci îi târăsc pe copii prin tribunale, îi înnebunesc de cap, îi înverşunează împotriva celuilalt părinte. Aceasta este alienarea parentală, flagelul acestui secol. Deoarece sunt prima care s-a preocupat de analiza și studiul acestui fenomen în România, sunt invitată să particip la diferite conferinţe atât în România cât şi în spaţiul stiintific internaţional. Mai mult, fac parte din board-ul a două organizaţii internaţionale mari, una cu sediul în America, alta la Londra, unde sunt profesori universitari care studiază acest fenomen. Sunt aici pentru că şi eu am studiat foarte mult acest fenomen, inclusiv în arhivele judecătoriilor și parchetelor. Am studiat sute de dosare pentru a-i putea ajuta pe acești copilași. Deci studiez mult pe acest domeniu, atât teoretic cât şi practic. Particip la conferinţe, sunt implicată, am organizat chiar eu însămi mai multe conferinţe cu judecători şi procurori. Ultima dintre ele desfăşurată la Tribunalul Bucureşti în iunie anul trecut, unde în sală au fost exact profesioniştii care rezolvă astfel de conflicte, de litigii: procurori, judecători și psihologi. Am avut invitaţi internaţionali pe care eu i-am invitat deoarece i-am cunoscut personal la congresele din străinătate şi avem o relaţie profesională foarte bună. Deci, ce pot să spun, fac tot ce pot pentru a pune umărul și pentru a ajuta oriunde este nevoie de mine. Acum suntem în faza, cel puţin cu Tribunalul Bucureşti, în care vom propune modificări legislative care să vină în sprijinul acestor copii la care se pare că nu se gândeşte nimeni în momentele delicate şi dificile pe care le traversează atunci când părinţii lor divorţează.        

Aşadar, mă implic, muncesc și îmi pasă de semenii mei, de copiii noștri.

Cu toată această dorință a mea de A FACE, mă prezint în fața alegătorilor călărășeni cărora le propun să își aleagă un Președinte nou la Consiliul Județean, un Președinte competent care știe ce are de făcut pentru oameni și care e capabil să facă.

Care sunt obiectivele dumneavoastră pentru dezvoltarea județului Călărași?

Obiectivul meu prioritar, ca Președinte al Consiliului Județean Călărași, este: Stoparea scurgerilor de bani, a risipei nejustificate și abuzive a banului public ce pleacă  de ani buni din bugetul Consiliului Județean Călărași către proiecte păguboase ori realizate în defavoarea cetățenilor, supraevaluate prin contracte cu un preț mult peste valoarea lucrărilor/serviciilor prestate.

Toate proiectele pe care le-am gândit în programul meu politic sunt extrem de importante pentru dezvoltarea acestui județ. Aceste proiecte au fost structurate pe capitole: locuri de muncă, proiecte sociale, dezvoltare prin bani europeni, sănătate, educație, sport, agricultură, drumuri județene, transport, administrație publică și turism.

Vă invit să citiți în întregime programul meu politic, accesând link-ul de mai jos:

http://www.simonamariavladica.ro/program-politic-pentru-consiliul-judetean-calarasi

Care este primul lucru pe care îl veți face pentru acest județ, dacă veți câștiga alegerile din data de 27 septembrie 2020?

Așa cum am spus și mai sus, prioritatea zero pentru mine este stoparea scurgerilor de bani publici! PMP are chiar un proiect naţional privind transparenţa în administraţie. Adică, ne dorim să vedem afişate pe site, public, toate contractele şi toate facturile. Ca să ştim şi noi cine are contract cu Consiliul Judeţean şi cine o duce bine din banul public și să oprim acest lucru.

Însă, tot prioritate zero pentru mine este cetățeanul ce locuiește în acest județ. Prioritara este fiecare problemă cu care se confruntă oamenii. Prioritate zero este și dezinsecția locuințelor sociale din Călărași invadate de gândaci. Avem acolo copilași mușcați de gândaci. Avem bolnavi care sunt năpădiți de sute de gândaci zilnic deși la ei în locuințe este curat.

Sunt multe prioritati zero, vă rog să mă credeți. Sunt multe deoarece pentru foștii conducători de la PSD și PNL, nimic din ce a însemnat calitatea vieții locuitorilor acestui județ, nu a reprezentat niciodată nicio prioritate.

Credeți că a venit vremea ca o femeie să conducă județul Călărași? De ce?

Da, într-adevar, a venit vremea ca acest județ să fie condus de o femeie. Noi, femeile avem atâtea calități, de multe ori neobservate de ceilalți. Noi suntem perseverente și puternice, noi știm ce este toleranța și practicăm iertarea mai mult decât oricine. Noi femeile suntem capabile să facem și mâncare, să ținem și o casă întreagă, dar să fim și foarte bune profesioniste la locul de muncă. Pentru că vrem și pentru că putem, noi, femeile avem atenția distributivă și suntem capabile să facem multe lucruri într-o zi plecând de la o activitate în casă până la ce cine știe ce proiect profesional laborios. Noi, femeile suntem capabile să oferim toată dragostea și echilibrul de care are nevoie bărbatul de lângă noi, dar și copiii noștri. Noi, femeile suntem neobosite și mereu acolo unde este nevoie de noi!

Așa că, da, este timpul să ne ocupam și de conducerea acestui județ.

Pe mine personal, curajul mă definește ca ființă, ca om, ca femeie. Sunt o mamă care a născut și crește 4 copii. În același timp am o carieră și multe proiecte profesionale în derulare. Vă imaginați cred, că sunt puternică și o luptătoare prin definiție. Când vreau să fac ceva, fac. Nu mă poate opri decât Bunul Dumnezeu. Tot El îmi dă și forța de a merge înainte!

Aș vrea să vă mai spun că atunci când văd atâta nedreptate și fățărnicie nu pot să tac pur și simplu. Am ales să intru în politică tocmai pentru că derulam tot felul de proiecte pentru pacienți și pentru oameni care aveau nevoie de ajutorul și implicarea mea, însă mă loveam mereu de indolența sau nepăsarea vreunui Senator ori Deputat care nu voia să iasă din zona lui de confort pentru a da curs proiectelor prezentate de mine spre ajutorarea celor mulți. Așa că am hotărât să candidez chiar eu pentru o funcție de Senator în Parlamentul României pentru a-mi susține eu însămi propriile proiecte pentru oameni în fața colegilor Parlamentari. Nu știam prea multe despre politică atunci, dar știam că vreau să fac tot ce e nevoie ca să ajut oamenii ce îmi cereau ajutorul în diferite situații. Sunt mulțumită de rezultatul acelui vot chiar dacă nu am ajuns în Parlament la acea vreme. Totuși, faptul că, câteva mii de călărășeni au crezut în mine deși eram nouă în politică, m-au determinat să merg mai departe, să mă implic și mai mult, să continui să lupt pentru oameni, să ies la televizor și să penalizez derapajele oamenilor politici focusați mai mult pe interesele lor proprii decât preocupați de problemele oamenilor. Aroganți și orgoliosi, mândri și sfidători la adresa publicului larg, mulți au fost criticați de mine pe la diferite posturi naționale sau chiar la postul local de televiziune. Nu tac și nu voi tăcea ori de câte ori voi vedea nedreptatea la loc de cinste.

Care sunt avantajele unei femei, într-o competiție electorală? Care sunt dezavantajele? 

Femeile trebuie să fie conștiente de puterea lor. Femeile sunt din ce în ce mai vizibile și mai puternice în spațiul public și în politică. Femeile din ziua de azi sunt capabile să își apere poziția și punctul de vedere în fața oricărui bărbat. Personal consider că nu există dezavantaje pentru femei în competițiile electorale, ba dimpotrivă cred că suntem avantajate. Suntem capabile să facem față tuturor provocărilor venite din partea bărbaților. Putem să susținem dezbateri politice și avem curajul să spunem lucrurilor pe nume fără să ne ascundem în spatele unor măști. Iar dacă e să mă refer la ”bărbații” politicii călărășene, dati-mi voie să schițez un zâmbet. Aceștia sunt niște lași care au fugit de orice confruntare politică, de orice dezbatere electorală cu mine invitată într-un platou de televiziune.

“Eu, Simona-Maria Vlădica, candidez pentru a fi noul Președinte al Consiliului Județean Călărași din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP). Îmi doresc să reușim împreună! Îmi doresc să lucrez cu profesioniști, toți în echipă. Acest județ merită cu siguranță mult mai mult decât au oferit până în prezent PSD și PNL, în ultimii 30 de ani.

Consider că eu sunt cea mai potrivită persoană pentru a administra județul Călărași după aceste alegeri din 27 septembrie 2020, ca Președinte al Consiliului Județean Călărași! Voi fi cel mai bun PreŞedinte de Consiliu Judeţean!

Vă invit să ne mobilizăm, să ieșim la vot și să votăm pentru progresul acestui județ prin implicarea directă a echipei de consilieri județeni a PMP.

Votați mărul! Votați echipa PMP!

Votați Simona-Maria Vlădica, noul Președinte al Consiliului Județean Călărași!”

 

Comandat: Partidul Mişcarea Populară – Filiala Judeţeană Călăraşi

Executat: SC Total Media SRL

CUI: 21200020