PMP / Cristian Sefer: Înfiinţarea centrelor de colectare - o soluţie pentru susţinerea fermei legumicole şi pomicole de familie

sefer cu ochelariDeputatul PMP de Călăraşi, Cristian George Sefer a susţinut recent de la tribuna Parlamentului o declaraţie politică susţinând că înfiinţarea centrelor de colectare reprezintă o soluţie pentru susţinerea fermei legumicole şi pomicole de familie. Iată mai jos, textul integral al aceste declaraţii:

Doamnă preşedinte de şedinţă, stimaţi colegi

Stabilirea, la nivel normativ, a obligativității existenţei unui procent de legume şi fructe româneşti pe rafturile marilor lanţuri de magazine constituie, în opinia mea, un prim pas în revitalizarea producătorilor agricoli româneşti, dar, rămas singular, acesta riscă să rămână ineficient.

Legislaţia şi politicile guvernamentale actualele asigură doar un cadru restrâns pentru implementarea dezideratului de sprijinire a micului producător român în vederea asigurării accesului acestuia pe piaţa de desfacere.

Înființarea centrelor de colectare a producţiei de legume şi fructe pentru mici producători este o soluţie care ar veni să satisfacă intereselor tuturor actorilor: producători, distribuitori şi consumatori. Existenţa unor centre de colectare aflate sub autoritatea statului asigură un control eficient atât pentru eliminarea intermediarilor şi implicit asigurarea unui preţ de achiziţie echitabil pentru producător cât şi realizarea unui flux de aprovizionare eficace pentru marile lanţuri de magazine. De asemenea, implicarea unei structuri aflate sub control de stat asigură şi un control al calităţii şi al respectării normelor privind cantităţile de pesticide şi fungicide folosite.

Aceste considerente impun aşezarea la masa discuţiilor a tuturor factorilor implicaţi, de la reprezentanţii producătorilor agricoli şi ai marilor lanţuri de magazine la factorii guvernamentali şi legislativi, pentru găsirea unor soluţii viabile de implementare a centrelor de colectare a producţiei legumicole şi pomicole ale micilor producători agricoli.

Sprijinirea şi stimularea micilor producători legumicoli şi pomicoli prin înfiinţarea unor centre de colectare a produselor este o soluţie atât pentru revitalizarea acestui domeniu agricol cât şi pentru readucerea pe mesele românilor a unor produse de calitate româneşti.

Vă mulţumesc!

Deputat Cristian-George SEFER

Circumscripţia 12 Călăraşi

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.