PMP / Cr. Sefer: Se impune ca ANSVSA să procedeze la verficarea carnii de pui produsă şi comercializată în România

sefer cu ochelariDeputatul PMP de Călăraşi, Cristian Sefer a adresat ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea o întrebare legată de atenţionarea emisă de autorităţile europene privind utilizarea antibioticelor şi hormonilor în procesul de producere a cărnii de pui.

În opinia sa se impune ca în regim de urgenţă Autoritatea Sanitar Veterinară să procedeze la verificarea cărnii de pui produsă şi comercializată în România având în vedere că în urma atenţionării se semnalează faptul că peste 80% din carnea de pui conține niveluri periculoase de antibiotice și hormoni cu efecte grave asupra sănătății consumatorilor.

Iată textul integral al întrebaării adresate şefului MADR.

„Stimate domnule ministru,

La sfârșitul săptămânii trecute autoritățile europene au emis o atenționare cu privire la nerespectarea regulilor privind interzicerea folosirii antibioticelor și hormonilor în procesul de creștere a puilor de carne.

Astfel, prin această atenționare se semnalează faptul că peste 80% din carnea de pui produsă și comercializată în România conține niveluri periculoase de antibiotice și hormoni cu efecte grave asupra sănătății consumatorilor.

Având în vedere gravitatea acestor susțineri consider că se impune ca în regim de urgență Autoritatea Sanitar Veterinară să procedeze la verificarea cărnii de pui produsă și comercializată în România în vederea stabilirii veridicității atenționării venite din partea autorităților europene.

Atestarea sau infirmarea acestor susțineri ale autorităților europene este necesara pentru protejarea consumatorilor în cazul în care acestea se dovedesc reale, respectiv pentru protejarea producătorilor români onești în cazul în care acestea se dovedesc exagerate.

Din aceste considerente vă solicit să îmi comunicați măsurile luate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Autoritatea Sanitar Veterinară ca urmare a atenționării emise de autoritățile europene cu privire la utilizarea antibioticelor și hormonilor în cazul a peste 80% din carnea de pui produsă și comercializată în România.  

Vă asigur de toată consideraţia mea.

Deputat

Cristian George SEFER

Solicit răspuns în scris.”