PMP / Cr. Sefer, întrebare adresată ministrului muncii: Care este eficacitatea OUG 60 / 2017?

Sefer 2 cu ochelari

Deputatul  PMP Călăraşi, Cristian Sefer s-a adresat ministrului muncii şi justiţiei sociale, Olguţa Vasilescu solicitând lămuriri în legătură cu eficacitatea OUG 60 / 2017 în ceea ce priveşte numărul de unităţi protejate aflate în activitate înainte şi după apariţia ordonanţei de urgenţă.

      

„Stimată Doamnă Ministru,

Prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 60/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost eliminată posibilitatea autorităţilor şi instituţiilor publice, persoanelor juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condiţiile prevăzute lege să achiziţioneze produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unităţile protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat, sumă ce putea fi scăzută din obligaţia de plată datorată bugetului de stat.

Motivaţia ce a fost invocată la luarea acestei măsuri a fost faptul că persoanele juridice utilizează această posibilitate în detrimentul angajării efective a persoanelor cu handicap.

Mai multe organizaţii neguvernamentale ne-au semnalat faptul că scopul OUG nr. 60/2017 în această privinţă nu a fost atins, singurul efect fiind acela al desființării mai multor unităţi protejate.

În vederea clarificării acestor aspecte vă rog, doamna ministru, să mă informaţi cu privire la numărul de persoane cu handicap angajate înaintea adoptării OUG nr. 60/2017 şi cele angajate la momentul actual, respectiv numărul de unităţi protejate aflate în activitate înainte şi după apariţia ordonanţei de urgenţă.

Solicit răspuns în scris.

Vă asigur de toată consideraţia mea.

Deputat

Cristian George SEFER”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.