PMP Călăraşi / Deputatul Sefer, interesat de stadiul proiectului pod peste Dunăre: Călăraşi – Silistra

Deputatul PMP Călăraşi, Cristian Sefer a adresat recent miniştrilor Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, respectiv Transporturilor, Răzvan Cuc, o întrebare vizând stadiul proiectului pod peste Dunărea Călăraşi – Silistra. Iată textul acestei solicitări

 

Stimată doamnă viceprim-ministru,

Stimate domnule ministru,

        Asumată încă din anul 2014 construcția unui pod peste Dunăre - Călărași-Silistra, menit să asigure interconectarea reţelelor de transport fluviale şi rutiere la Coridoarele Pan-europene de transport IV şi VII, constituie o prioritate atât locală cât și națională.

        Identificată şi în Strategia Dunării realizată şi publicată în anul 2010 de Comisia Europeană, construcția acestui pod corespunde și se încadrează inclusiv în strategia de transport europeană.

        Pe lângă rolul de interconectivitate națională și europeană construcția acestui pod va asigura și dezvoltarea economică a municipiului Călărași. Mai mult decât atât, acesta va asigura conectarea municipiul Călăraşi cu Constanţa şi cu Silistra, existând astfel posibilitatea eliminării blocajelor din sezonul estival de pe Autostrada A2.

        De asemenea, demararea construcției podului va asigura peste 4.600 locuri de muncă în timpul derulării șantierului, respectiv 2.500 de locuri de muncă la final, când se va da în exploatare.

        Pentru aceste considerente vă rog să îmi comunicați stadiul în care se află proiectul precum și măsurile concrete luate de dumneavoastră pentru stabilirea și asumare a unor termene ferme de finalizare într-un orizont de timp rezonabil.

        Vă asigur de toată consideraţia mea.

Deputat

Cristian George SEFER

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.