PMP Călăraşi a demarat campania “Alegem primarul în două tururi”

Filiala judeţeană PMP Călăraşi s-a alăturat campaniei naţionale a Partidului Mişcarea Populară “Alegem primarul în două tururi”, prin care îşi propune strângerea a peste 1 milion de semnături pentru revenirea la alegerea primarului în două tururi de scrutin.

 

Demersul PMP a apărut din nevoia de a repara erori legislative care au făcut ca democrația din România să fie afectată în mod direct. Una dintre aceste erori este alegerea primarilor într-un singur tur, despre care constatăm că este o eroare politică. În primul rând, un partid mare își garantează consolidarea și postamentul pe baza căruia obține scoruri foarte mari la următoarele alegeri. Spre exemplu, la București primarul a fost ales cu 13,3% din totalul listei de alegători.

Campania de strângere de semnături a PMP se va desfăşura până în luna iunie, în toate localităţile din judeţul Călăraşi. Echipele PMP vor împărţi pliante care arată că în multe localităţi există primari care au fost aleşi cu 7%-10% dintre cetăţenii cu drept de vot, iar scrutinul unic de alegere a edilului a dus la lipsa competiţiei dintre candidaţi, scăderea interesului cetăţenilor şi implicit a prezenţei la vot.

Cetăţenii care doresc să semneze pentru susţinerea iniţiativei PMP, sunt aşteptaţi de asemenea la Sediul PMP din municipiul Călăraşi strada Bucureşti nr. 50 în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi în intervalul orar 10 – 14, respectiv joi între orele 12 – 18.

Detalii despre campania naţională a Partidului Mişcarea Populară “Alegem primarul în două tururi” pot fi găsite pe pagina de internet www.2tururi.ro .

Reamintim că PMP a depus încă din 2015 un proiect legislativ pentru revenirea la alegerea primarului în 2 tururi de scrutin, însă proiectul a fost respins în Parlament de majoritatea PSD-ALDE-UDMR. Anul acesta, Partidul Mişcarea Populară a depus un nou proiect legislativ în acest sens.

BIROUL DE PRESĂ

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.