PER | Preşedintele USR caută cu disperare soluţii pentru a primi voturi în 2024: Migrarea alegătorilor- votul util, programat

PER | Preşedintele USR caută cu disperare soluţii pentru a primi voturi în 2024: Migrarea alegătorilor- votul util, programat

Dan Barna vrea să scoată domiciliul de pe cărţile de identitate ale romanilor, acţiune definită ca una "firească şi flexibilă".

Noi credem că este un prim pas în pregătirea fraudării alegerilor viitoare - focusarea pe unele UATuri şi direcţionarea votanţilor la vot către acea localitate. O nouă formă de turism electoral pe faţă !

Miniştrii Pluserişti din coaliţie sunt cei mai slabi, nu au performat, au dezamăgit, au gafat mai mult decât Dăncilă şi întreg partidul ştie că sunt pe trend descendent. Acesta este cu siguranţa un motiv de îngrijorate în viaţa unui partid, mai ales unul realizat în laborator cum este USR. Aşadar, au nevoie de o reţeta pentru a intra în Parlament şi în următorul mandat căci şi-au epuizat lozincile şi nu mai au credibilitate.

Scandalurile USRiştilor dinainte de alegeri despre viză de flotant şi posibilitatea celor nedomiciliaţi în urban să voteze, sunt deja cunoscute. Iată că planurile lor merg la următorul nivel. În contextul noilor schimbări pentru cărţile de identitate, Bârna vrea să nu mai existe domiciliul, invocând practicile europene din alte ţări.

Om fi noi cetăţeni europeni şi Europa o mare familie, dar domiciliul şi apartenenţa de locul natal, mecanismele democratice şi fiscale de astăzi se leagă total de acest detaliu: domiciliul.

Cum ar fi ca cei din Galaţi să voteze în Cluj sau la Timişoara ? Ori cei din Olt şi Giurgiu, la Teleorman ? Ei nu sunt în stare să facă o autostradă sau să facă un spital şi vor schimbarea întregului sistem ?

Biroul de presă al PER