Ordonanţa de urgenţă 33/2020 privind unele măsuri fiscale, adoptată de Camera Deputaţilor cu amendamente

Ordonanţa de urgenţă 33/2020 privind unele măsuri fiscale, adoptată de Camera Deputaţilor cu amendamente

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat joi, cu amendamente, proiectul referitor la Ordonanţa de urgenţă 33/2020 privind unele măsuri fiscale.

"Contribuabilii plătitori de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare şi plată, contribuabilii care plătesc impozit pe venitul microîntreprinderilor, care plătesc impozitul datorat la termenele scadente, 25 iulie 2020 inclusiv, pentru trimestrul II, şi 25 octombrie 2020 inclusiv, pentru trimestrul III, beneficiază de o bonificaţie de 10% calculată asupra impozitului pe profit datorat", se arată în proiectul de lege.

Acest document mai prevede, de asemenea, amânarea de la plata în vamă a TVA pentru importurile de medicamente, de echipamente de protecţie, alte dispozitive sau echipamente medicale şi materiale sanitare care pot fi utilizate în prevenirea, limitarea, tratarea şi combaterea COVID-19, efectuate în perioada pentru care s-a instituit starea de urgenţă şi în următoarele 30 de zile calendaristice de la data încetării stării de urgenţă.

Au votat "pentru" 313 deputaţi, unul a fost "împotrivă", iar unul s-a abţinut.

Proiectul a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Sursa www.agerpres.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.