Ordinul prefectului, suspendat!

Ordinul prefectului, suspendat!

Eşec suferit astăzi de prefectul judeţului, Marian Stoica. Instanţa a decis suspendarea Ordinului nr. 240 / 31.07.2020 privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a acestuia, a mandatului consilierului judeţean Vasile Iliuţă şi implicit a funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi.

Iată ce a decis instanţa: Solutia pe scurt: Respinge exceptiile lipsei plângerii prealabile şi prematurităţii acţiunii invocate de pârâtul Prefectul Judeţului Călăraşi. Admite acţiunea formulată de reclamantul Iliuţă Vasile în contradictoriu cu pârâta Prefectura Judeţului Călăraşi - Prefectul Judeţului Călăraşi. Dispune suspendarea executării Ordinului nr.240/31.07.2020 emis de pârât până la pronunţarea instanţei de fond. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Partidul Naţional Liberal – Filiala Călăraşi . Ia act de respingerea în principiu a cererii de intervenţie principală formulată de intervenientul Partidul Naţional Liberal – Filiala Călăraşi. Fără cheltuieli de judecată. Cu recurs în 5 de zile de la comunicare. Pronunţată azi, 23.09.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre  412/2020  23.09.2020

Prefectul s-a grăbit atunci neţinând cont de faptul că la data emiterii, Vasile Iliuţă nu era membru al Partidului Social Democrat Călăraşi, lucru certificat şi de conducerea organizaţiei judeţene care a reacţionat rapid însă adresa respectivă n-a fost luată în calcul de reprezentantul Guvernului în teritoriu. O „speţă” simplă care putea fi „reglată” mult mai devreme de către onorata instanţă.

În mod normal până la judecarea pe fond, adică până la anularea actului de mai sus, Iliuţă ar trebui să revină la serviciu şi să-şi reia activitatea.

Dar tot astăzi în jurul orei 13.00, prefectul Marian Stoica a emis un alt Ordin, identic cu cel din 31 iulie. O nouă greşeală care confirmă până la urmă disperarea care persistă în tabăra Stoica – Barbu – PNL Călăraşi.

După aflarea veştii, preşedintele Iliuţă a spus „Voi fi prezent la Consiliul Judeţean după ce o să intru în posesia certificatului de grefă. Trebuie să punem grabnic lucrurile în ordine. Dl. Barbu a făcut atâtea greşeli fără să aibă măcar dreptul legal. Vom repara greşelile făcute şi vom pune în normalitate Consiliul Judeţean pentru că el nu a fost capabil. Nu a înţeles că această instituţie nu e o jucărie a PNL-ului. Nu poţi să guvernezi judeţul prin astfel de tertipuri.”

Întrebat dacă va mai avea loc şedinţa extraordinară de vineri, convocată la solicitarea unui număr de 12 aleşi judeţeni, Iliuţă a afirmat. „Nu, nu cred că mai e nevoie să facem acea şedinţă. Astăzi intenţionez să convoc CJ în şedinţă de îndată şi vom aproba proiectele de hotărâri care nu mai suportă amânare. Sperăm să rezolvăm toate problemele cu care se confruntă Consiliul Judeţean. Şi mă refer la rectificarea bugetului judeţului astfel încât să deblocăm fondurile pentru plata salariilor angajaţilor de la DGASPC, transportul elevilor precum şi revocarea dispoziţiilor emise ilegal de dl. Barbu. Vom iniţia acest demers astfel încât să nu ne mai izbim de această situaţie neclară, pe ultima sută de metri, până pe 27 septembrie.” a conchis Vasile Iliuţă.