Meseşeanu, despre ultimele mutări pe piaţa politică: E greu de explicat când faci mişcări atât de bruşte

Meseşeanu, despre ultimele mutări pe piaţa politică: E greu de explicat când faci mişcări atât de bruşte

Coordonatorul judeţean PRO România Călăraşi, Răzvan Meseşeanu „a comentat” pentru www.arenamedia.ro, „transferurile” ce se preconizează a se realiza între PNL şi PSD. Meseşeanu critică PSD pentru faptul că n-a reuşit să identifice „din ograda proprie” candidatul pentru şefia Consiliului Judeţean, în schimb îl laudă pe Vasile Iliuţă pentru alegerea făcută. În opinia sa, Ciprian Pandea îşi va pune pecetea şi la PNL.

Cum comentaţi ceea ce se întâmplă la partidele consacrate? Se pleacă din PSD spre PNL şi din PNL spre PSD. Astfel de mutări au la bază doar orgolii?

Da, fără orgolii în politică ar fi mult prea frumos, ar fi ideal dar se pare că nu se poate altfel. Poate ar trebui un pic mai estompate. Nu sunt eu cel care... nu sunt în măsură eu şi nu cred că trebuie să dau eu sfaturi sau să opinez pertinent cu privire la plecările şi venirile din şi în partide, dar pentru că sunt şi eu jucător pe piaţa politică din Călăraşi, am spus-o şi la ultima conferinţă de presă, ce s-a zvonit şi se pare că prinde contur cu asimilarea actualului preşedinte al Consiliului Judeţean de către PSD, consider că pentru dumnealui este într-adevăr un câştig. Deci pentru Vasile Iliuţă este un câştig faptul că a pus mâna pe marea masă a votanţilor PSD sau a PSD. În schimb, pentru cei care conduc PSD consider că este o mare ruşine faptul că nu au găsit în propria lor curte un membru care să-i reprezinte la această competiţie de vârf. Nu cred că nu au oameni. Din contră, sunt convins că aveau resurse umane suficiente pentru a introduce în bătălia politică la vârf, în judeţul Călăraşi o persoană care să facă faţă oricui, oricăror alţi competitori la candidatura pentru Consiliul Judeţean.

Aşadar pentru mine e o enigmă cum a putut PSD să facă această gafă politică. Dar, repet, îl felicit pe Vasile Iliuţă că a reuşit această mişcare politică şi îmi exprim regretul faţă de inabilitatea foştilor mei colegi din PSD. Pentru noi, pentru Pro România acest lucru va reprezenta o muniţie extrem de preţioasă.

În partea cealaltă, am fost anunţaţi că fostul lider PSD, Ciprian Pandea, s-a înscris oficial în PNL.

Ciprian Pandea e prietenul meu şi fostul meu coleg. Liderul care şi-a pus amprenta într-un mod extrem de important asupra PSD-ului şi eu consider că este un tip care îşi va pune pecetea şi pe PNL, pentru că ştiu că este extrem simpatizat de foarte mulţi primari de la PNL. Cred că este un plus pentru PNL, rămâne de văzut cât de mult i se va permite să acceadă pe o poziţie din care să-şi exprime viziunea faţă de politica liberală. Aici probabil rămâne de observat în timp, adică în următoarele 5-6 luni de zile negocierile care au dus la această mişcare extrem de surprinzătoare. Negocierile între lideri, că nici nu mai ştii cine este liderul suprem la PNL, dacă este Drăgulin, după cum este în scripte, dacă e Filipescu, conform obişnuinţei şi a poziţiilor de la Parlament în jos, dacă este altcineva, ce rol a avut premierul Orban, preşedintele partidului, asupra organizaţiei de aici de la Călăraşi... Deci dacă aceste negocieri îi permit prietenului meu, Ciprian o să aibă un cuvânt de spus acolo. Ar fi păcat să nu aibă un cuvânt de spus. Dar, aşa cum îl ştiu, tenace şi perseverent, cred că se va impune la PNL. Liberalii care cred că este doar o mişcare de a faulta PSD-ul prin aducerea lui, cred că se înşeală. Sunt convins că dacă Ciprian a ajuns acolo, a ajuns să facă treabă şi o să ajungă cât mai în vârful PNL-ului. Nu doar să fie o marionetă.

Cum rămâne cu ipocrizia PNL-ului: urâm PSD-ul dar nu avem o problemă cu PSD-iştii? Ba dimpotrivă îi reevaluăm şi îi apreciem atunci când sunt la noi în casă.

Da, e lucrul pe care-l afirm şi eu de foarte mult timp. L-am afirmat şi în interiorul PSD-ului, îl afirm şi aici la Pro România, lucru cu care nu mă obişnuiesc. Nu m-am obişnuit chiar şi cu mişcarea mea pe care am făcut-o când am plecat dintr-o parte în alta. Am stat, m-am gândit, nu sunt lucruri foarte bune pentru societate. E greu de explicat când faci mişcări atât de bruşte. E greu de explicat şi când faci mişcări mai line în politic, dar atât de bruşte sunt greu de explicat.

Timpul o să discearnă şi o să vedem dacă performanţele pe linia nouă a cuiva sau a altcuiva, demonstrează că a fost alegerea cea mai bună. O să observăm. Oricum este interesantă viaţa politică din acest punct de vedere. Păcat că oamenii sunt cei care au aşteptări şi aceste aşteptări sunt înşelate sau au fost înşelate foarte, foarte des. Aproape enervant de des, şi atunci politicienii ar trebui să se gândească deşi este târziu şi e de suetă afirmaţia mea deja, să se gândească totuşi la oameni în primul rând, la cei care-i votează, nu să uite de ei la nesfârşit.

Mai aveam o curiozitate, crezi că vor fi primari din PSD care îl vor urma pe Ciprian la PNL?

Aşa se presupune.

Aşa au spus şi ei.

Ciprian până acum a dovedit că nu se grăbeşte. Nu s-a grăbit la niciun pas pe care l-a făcut. Şi asta îmi dă de gândit asupra faptului că dacă a spus că o parte dintre primari îl vor urma, probabil aşa se va întâmpla. E de urmărit acest aspect.   

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.