Luminiţa Bob, candidata PLUS pentru Primăria Călăraşi

Luminiţa Bob, candidata PLUS pentru Primăria Călăraşi

La Călăraşi, Alianţa USR – PLUS a ajuns la final de drum, după ce şefa USR, Amelia Giurcan a denunţat protocolul dintre cele două formaţiuni politice. Într-o postare pe pagina partidului, Luminiţa Bob a declarat că va reprezenta PLUS Călăraşi, la localele din septembrie, în competiţia pentru Primăria Călăraşi.

“Sunt Luminiţa Bob şi candidez din partea PLUS pentru Primăria Municipiului Călăraşi. Am 52 de ani, sunt  inginer de profesie, sunt căsătorită şi am 2 copii.

România are alocată o sumă însemnată de fonduri europene în 2021-2027, depinde de administrația locală cum reușește să le atragă. Obiectivul principal pe care mi-l propun este absorbția eficientă a fondurilor europene, în strânsă legătură cu nevoile reale ale Municipiului Călăraşi.” este mesajul postat pe pagina de Facebook PLUS Călăraşi care mai conţine şi o Declaraţie de Presă:

“Din păcate, Alianţa USR  PLUS, la Călăraşi, nu mai este de actualitate.

Protocolul încheiat între cele două partide politice prevedea ca reprezentatul desemnat de USR să devină şi candidatul comun pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi iar cel desemnat de PLUS să intre în competiţie pentru Primăria municipiului reşedinţă de judeţ. Desigur, cele două partide urmau să aibă propuneri comune pentru CJ, respectiv Consiliile locale.

Dar proiectul nostru politic nu s-a mai concretizat după ce colegii nostri de la USR, ulterior semnării protocolului cu PLUS, au propus încheierea unei alianţe cu PNL Călăraşi. Am analizat această propunere în cadrul Biroului Filialei judeţene PLUS Călăraşi, colegii mei, în totalitate, nefiind de acord cu formarea unei alianţe nici cu PNL dar nici cu un alt partid poltic, cu excepţia USR-ului. Ce a urmat? USR a denunţat protocolul semnat cu PLUS chiar în prima zi de precampanie continuând discuţiile în vederea perfectării unei alianţe cu PNL Călăraşi.

Copy of luminitabobmachetaPLUS

În ceea ce ne priveşte, noi, cei din PLUS, am considerat că am făcut pasul spre politică pentru a realiza schimbarea mult dorită, promovând oameni noi care n-au mai cochetat cu alte formaţiuni politice, cu bun simţ şi responsabili, competenţi şi serioşi, susceptibili să respecte valorile şi principiile comune ale PLUS şi USR şi nu să se asocieze cu vechea clasă politică în vederea obţinerii de funcţii ori avantaje personale.

Pentru că Alianţa USR – PLUS nu mai poate funcţiona la Călăraşi, pornim în aceste alegeri locale pe cont propriu, încrezători că putem oferi călărăşenilor o alternativă credibilă, neviciată, capabilă să repună lucrurile pe făgaşul normal.    

Colegii mei au decis să reprezint PLUS în cursa pentru Primăria Călăraşi! E o misiune extrem de dificilă dar îi asigur nu doar pe cetăţeni ci şi pe adversarii mei că ne vom bate cu argumente serioase, credibile, ancorate în realitate, care pot constitui premisele unei bune guvernări locale începând din această toamnă.

PLUS Călăraşi, nu încape dubiu, rămâne consecvent principiilor sale politice! 

Suntem total dezamăgiţi de „prestaţia” clasei politice din Călăraşi, de slaba administrare a judeţului şi municipiului Călăraşi, de promisiunile nerespectate ale aleşilor locali, de calitatea precară a lucrărilor executate pe foarte mulţi bani de clientela de partid.

Împreună cu toţi colegii mei din PLUS Călăraşi participăm la alegerile locale din 27 septembrie cu încredere şi cu credinţa că ne vom desfăşura activitatea de aleşi locali exclusiv în beneficiul călărăşenilor.

Proiectul nostru de suflet este Călăraşiul!

Ne vom bate să-l punem în practică!

Luminiţa BOB

Preşedinte PLUS Călăraşi”

 

După toate probabilităţile, PLUS Călăraşi va desemna în perioada imediat următoare şi candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Călăraşi.