Liviu Coman: Ne prezentăm în fața călărășenilor cu un program electoral care conține obiective, izvorâte dintr-o foarte bună cunoaștere cerințelor cetățenilor

Liviu Coman: Ne prezentăm în fața călărășenilor cu un program electoral care conține obiective, izvorâte dintr-o foarte bună cunoaștere cerințelor cetățenilor

Susținut în competiția pentru Primăria Călărași, la alegerile din 9 iunie, de Alianța Electorală PMP – Forța Dreptei, Liviu Coman, viceprimar în funcție, a prezentat programul de obiective și acțiuni cu care va guverna municipiul Călărași în cazul în care va primi încrederea cetățenilor pentru a conduce Executivul Primăriei Călărași.

Ne prezentăm în fața călărășenilor cu un program electoral care conține obiective, așa după cum spuneam, izvorâte dintr-o foarte bună cunoaștere cerințelor cetățenilor.”, a declarat Liviu Coman.

Program obiective mandat 2024-2028

1. Asigurăm finalizarea implementării proiectelor finanțate din fonduri europene: reabilitarea infrastructurii rutiere, de extindere a rețelelor de apă, canalizare și gaze naturale

2. Continuăm proiectele cu fonduri europene pentru modernizarea Municipiului Călărași: reabilitarea energetică a clădirilor instituțiilor publice și ansambluri de locuințe, modernizarea infrastructurii școlare, investiții în sistemul de sănătate și asistență socială

3. Reorganizăm rețeaua de transport rutier prin înființarea de noi sensuri giratorii, amenajarea celor existente provizoriu, instituirea de sensuri unice, amenajarea de noi căi rutiere. Reorganizăm transportul în comun, creăm trasee care să acopere cât mai complet toate zonele orașului

4. Investim în locuri de muncă! Inițiem construirea parcului industrial Călărași, pe terenul fostului Combinat siderurgic. Acordăm facilități fiscale pentru atragerea de investitori în dezvoltarea economiei locale.

5. Dezvoltăm Fondul Locativ de Stat al minicipiului. Atribuim terenuri, cu prioritate tinerilor căsătoriți, pentru construirea de locuințe. Acordăm facilități fiscale pentru atragerea dezvoltatorilor imobiliari.

6. Facem Călărașul Verde! Identificăm arborii aflati în declin biologic avansat din aliniamente și spațiile verzi ale municipiului. Înlocuim acești arbori prin plantarea de puieți de arbori și arbuști forestieri cu ridicat potențial estetic și de protecție a mediului. Identificăm locuri și plantăm astfel de puieți în toate zonele orașului. Amenajăm pepiniera proprie și modernizăm serele existente pentru asigurarea materialului floricol necesar înfrumusețării sezoniere a parcurilor și spațiilor verzi.

7. Investim în educația copiilor noștri! Dezvoltăm infrastructura școlară cu surse financiare proprii și accesarea de fonduri europene. Facilitam și finanțăm parteneriate între unități școlare - Inspectoratul școlar și comunitate. Susținem programele "Școala altfel", "Școala în vacanță", ”Școala verde”.

8. Investim în sănătate! Identificăm locații și înființăm în proiecte comune cu autoritățile centrale și judetene, centre medicale zonale care să asigure urgente minore și administrarea de tratamente ce necesită asistență medicală. Dotăm aceste centre cu minim de aparatură medicală pentru ședințe de fizioterapie și kinetoterapie.

9. Reorganizăm Administrația Publică din Primărie și Serviciile publice subordonate. Competența profesională, corectitudinea, meritocrația, capacitatea de lucru în echipă, atitudinea corectă față de cetățean, vor constitui criterii de bază în selectarea și promovarea salariaților Administrației Publice Locale

10. Asigurăm un mediu sănătos pentru traiul cetățenilor! Identificăm și monitorizăm poluatorii aerului, oprim sursele de poluare ce depășesc parametrii admiși.

11. Susținem dezvoltarea comunităților defavorizate! Încurajăm implicarea acestora în activități socio-economice adecvate și în programe educaționale menite să le asigure un trai mai bun.

12. Investim pentru dezvoltarea sportului de performanță! Finanțăm proiecte pentru dezvoltarea activităților sportive de masă, cu rol de selecție pentru sportul de performanță. Susținem activitățile Cluburilor sportive din Municipiul nostru.

13. Sprijinim activități culturale, păstrarea tradițiilor locale, încurajăm și susținem implicarea familiei în viața spirituală, religioasă a comunității.

14. Restabilim identitatea istorică a Municipiului Călărași! Finanțăm execuția de lucrări de artă - statui, grupuri statuare, dedicate personalităților marcante aflate în legătura de-a lungul vremii cu orașul Călărași și monumente comemorative -"Deportările în Bărăgan", "Comunitatea aromână în Călărași", "Călărașul agrar / cerealier".

 luviucomanmacheta1

Comandat de Partidul Mișcarea Populară – Filiala Județeană Călărași (parte a Alianței Electorale PMP – Forța Dreptei).

Realizat de SC Som&Com Public Prest SRL

CUI MF: 21240022

 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.