Guvernul PNL duce România-n beznă!

Guvernul PNL duce România-n beznă!

PRO România atrage atenţia că, în timp ce ministrul Finanţelor visează că realizează lucruri "fantastice", oraşele dau faliment, şcolile şi spitalele nu mai au bani pentru a funcţiona, iar în anumite zone există pericolul întreruperii iluminatului public.

"Sunt constatările reprezentanţilor Asociaţiei Oraşelor din România (AOR), care trag un semnal de alarmă asupra faptului că lipsa deschiderii la dialog a Guvernului lasă comunităţi întregi fără sprijin socio-economic, la limita subzistenţei. Guvernul n-are nici urechi şi nici ochi pentru cetăţeni. Stă prost cu decontările cheltuielilor cauzate de coronacriză, dar şi mai prost cu finanţarea drepturilor persoanelor cu handicap sau al asistenţilor personali ai acestora. De mai bine de trei luni, acest Executiv întârzie să vină cu un plan de măsuri sustenabile, cu o strategie care să fie discutată cu cei direct afectaţi de efectele coronacrizei", a declarat purtătorul de cuvânt al PRO România, Gabriela Podaşcă.

Reprezentanţii PRO România subliniază că, în conformitate cu declaraţiile reprezentanţilor AOR, administraţiile locale resimt scăderi de peste 25% la încasări, lucru care afectează capacitatea de funcţionare a şcolilor, spitalelor şi a altor servicii care deservesc local.

"Este o consecinţă firească a faptului că Executivul nu a sprijinit angajatorii şi angajaţii. Grav este că acest Guvern continuă să mintă românii că economia merge spre bine, însă realitatea este că suntem abia la intrarea în criză. Poveştile fantasmagorice ale PNL vor avea drept cost ani de provocări în toate sectoarele publice şi private", a explicat Gabriela Podaşcă.

Aceasta a subliniat faptul că Guvernul refuză în continuare să elaboreze măsuri clare şi articulate în beneficiul românilor, blocând dublarea alocaţiilor şi majorarea pensiilor.

"Ca să vină cu soluţii ar însemna să admită că există o problemă. Însă PNL minte că nu există nicio criză, că sunt aşa de mulţi bani la buget că am putea să ajutăm şi spitalele private. Realitatea o vedem cu toţii în preţurile tot mai mari la alimente, în medicamentele greu de găsit pe piaţă şi în facturile pentru utilităţi, care vin în ciuda faptului că locurile de muncă şi veniturile sunt suspendate. Guvernul PNL cântă prohodul României în timp ce stinge lumina", a concluzionat purtătorul de cuvânt PRO România.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.