Dumbravă: E o competiţie dură pentru putere în PNL. Vezi pe cine vede candidat pentru Primăria Călăraşi!

Dumbravă: E o competiţie dură pentru putere în PNL. Vezi pe cine vede candidat pentru Primăria Călăraşi!

Fostul viceprimar al municipiului reşedinţă de judeţ, Virgil Dumbravă a “analizat” pentru www.arenamedia.ro situaţia din cadrul PNL Călăraşi subliniind că bătălia internă pentru câştigarea poziţiilor de top din cadrul organizaţiei judeţene se anunţă a fi extreme de dură. Mai mult, Dumbravă aruncă bomba, susţinând că nu actualul primar Dan Drăgulin va fi candidatul susţinut de PNL pentru Primăria Călăraşi. În opinia sa, Drăgulin va face un pas în spate la începutul anului viitor iar locul său va fi luat de Viorel Ivanciu, unul din cei doi viceprimari. Se va confirma până la urmă profeţia lui Dumbravă?

 

Iată mai jos dialogul realizat recent cu fostul viceprimar, Virgil Dumbravă.

Domnule Dumbravă, din ce simţiţi acum, aveţi impresia că s-au calmat lucrurile în PNL Călăraşi sau partidul stă pe un butoi cu pulberi?

Într-un partid e foarte bine că există competiţie. Cu cât această competiţie e mai acerbă, cu atât partidul “iese” mai puternic, mai întărit. În cadrul PNL Călăraşi există câţiva competitor de marcă şi aici mă refer la senatorul, Răducu Filipescu, preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, viceprimarii, Viorel Ivanciu şi Dragoş Coman. Nu l-aş neglija nici pe administratorul public, Valentin Deculescu. Nu pot să-I dau la o parte nici pe vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Marian Dinulescu şi Valentin Barbu. Sunt oameni care sigur se vor bate pe viitoarele poziţii de conducere din partid.

Părerea mea e că acum e o competiţie puternică dar ascunsă, nu la vedere. Cel puţin o parte dintre cei menţionaţi mai sus stau deja cu cuţitul pregătit, în mâna de la spate.

E foarte clar că alegerile europarlamentare vor limpezi în mare parte situaţia din PNL Călăraşi. În funcţie de acest rezultat, preşedintele Drăgulin poate să zică “La revedere!” sau să le spună celorlaţi “La revedere!”. Un rezultat bun poate să-I confere lui Drăgulin putere, oferindu-i posibilitatea să facă un pas mare înaintea celorlaţi. Dar şi un rezultat slab l-ar putea determina să facă un pas în lateral sau în spate.

Şi atunci, credeţi că ceilalţi care-i râvnesc  poziţia, se vor mai implica în Campania electorală?

Am spus, cuţitele sunt deja pregătite. Bătălia e prea mare acolo. Gândiţi-vă că acolo sunt de fapt două partide. Nu s-au limpezit încă nici găştile şi nici orgoliile. Acolo, se aşteaptă la cotitură. E “care, pe care”. Haideţi să facem o analiză simplă. Dacă actualul şef al Consiliului Judeţean nu va reuşi să se impună preşedinte al partidului, atunci cred că va avea o problemă serioasă în ceea ce priveşte obţinerea unui nou mandate în fruntea CJ Călăraşi. Singura lui soluţie ar fi să preia conducerea PNL. În ccea ce priveşte “varianta PSD”, nu cred că mai e o posibilitate pentru că şi acolo e un alt doritor puternic care-şi doreşte această funcţie în mare măsură. Nu văd aşadar ce să mai negocieze cu PSD.

Către ALDE, pare o posibilitate facilă să preia preşedinţia acestei filiale doar că ALDE e un partid care nu are forţa să-l propulseze pentru un nou mandate de preşedinte al Consiliului Judeţean. Părerea mea sinceră e că dacă domnul Iliuţă îşi doreşte un nou mandate la CJ, atunci va trebui să câştige funcţia de preşedinte al PNL Călăraşi.

Estimaţi, aşadar, că va fi o bătălie…

Serioasă, dură. Se simte asta şi acum. Gurile rele spun deja că se bat şi acum destul de tare însă nu pot să bag mâna în foc pentru asta. Dar dacă merge pe o logică, observăm că cei care şi-au stabilit ţinte înalte, acestea nu pot fi atinse dacă nu ocupă anumite funcţii de top în viitorul apropiat, în cadrul partidului.

Cu un an şi 3 luni înainte de locale, consideraţi că Dan Drăgulin va fi candidatul PNL pentru Primăria Călăraşi?

Vă fac o mărturisire. În 2016, atunci când Drăgulin era mare şef la UNPR s-a dus la PSD spunându-le celor de acolo “Eu voi fi candidatul comun PSD – UNPR. Voi să staţi liniştiţi”. I-am transmis domnului Dulcea dar şi altor colegi de-ai lui de la PSD că deşi Drăgulin e candidatul UNPR, ar trebui ca şi ei să identifice candidatul pentru primăriei şi să-l propulseze în ochii călărăşenilor. “Chiar dacă pretindeţi acumk că Drăgulin va fi candidatul comun, în politică nu se ştie niciodată. Mai bine desemnaţi şi voi candidatul şi ieşiţi cu el la bătaie. Iar la final, să se stabilească acel candidat comun între Drăgulin şi cel pe care-l susţineţi voi. Va fi alews Drăgulin, e în regulă, iar candidatul vostru va deveni viceprimar. Dar nu e bine să staţi liniştit, aşa cum v-a sugerat Drăgulin” a fost mesajul pe care l-am transmis celor de la PSD. Ş ice s-a întâmplat ulterior? A rezultat un joc extrem de deştept al celor din PNL care s-a dovedit că a avut o eficienţă maximă.

Adică vreţi să spuneţi că liberalii l-au ţinut „forţat” în UNPR pe Drăgulin până în ultima clipă ca să nu le de-a posibilitatea celor din PSD să mai găsească acel candidat capabil să câştige alegerile?

Da. Amintiţi-vă că Drăgulin s-a răzgândit brusc., spunând „Am avut o rătăcire. Mă întorc în PNL”, lăsându-i pe cei de la PSD fără candidat.

Credeţi că Drăgulin a fost ghidonat din PNL...

A fost o gândire a PNL-ului. Un scenariu care s-a pregătit cu mult timp înainte. Un plan fantastic de bun şi nu cred că domnul Filipescu este străin de el.

Acum, revenind, se va întâmpla altceva în cadrul partidului. Ascultaţi-mă bine ce vă spun. Nu Drăgulin va fi candidatul PNL pentru Primăria municipiului Călăraşi la localele din 2020.

Este o presupunere a dumneavoastră?

Una care se bazează pe simţ politic dar şi pe informaţiile pe care le am. Părerea mea e că Drăgulin va fi „iepuraşul” care se va agita foarte puternic până aproape de alegerile locale. Apoi, dintr-o dată, va constata că e mai bine să se retragă şi să candideze pentru un mandat de deputat. Candidatul PNL va fi Viorel Ivanciu.

Domnule Dumbravă, se va consemna această „profeţie”...

Chiar vă rog. O să reveniţi peste un an ca să vedem dacă m-am înşelat sau nu. Domnul Drăgulin, repet, este „iepuraşul” care se va agita, va lua asupra sa toate lucrurile negative care s-au derulat sau care vor mai apărea după care va spune că e mai bine să-şi continuie cariera la Parlament. Iar candidatul PNL va fi Viorel Ivanciu.

Mulţumesc.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.