Deputatul Sefer, întrebare adresată ministrului Sănătăţii, Florian Bodog

sefer cu ochelariDeputul PMP de Călăraşi, Cristian Sefer a adresat o întrebare ministrului Sănătăţii, Florian Bodog în legătură cu lipsa personalului medical de specialitate din Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Iată textul acestei întrebări

„Stimate domnule ministru,

Spitalul Județean de Urgenţă Călăraşi, unitate medicală vitală pentru cetăţenii judeţului Călăraşi, dar şi pentru numărul mare de persoane care utilizează Autostrada A2 în perioada estivală, se confruntă în ultima perioadă cu o situaţie excepţională legată de lipsă acută de medici specialişti pe secţiile de Urologie, Pediatrie, Oncologie, Terapie Intensivă, Neonatologie, medicii reprezentând doar 10% din personalul angajat în momentul de faţă. Situaţia excepţională este generată de demisia, la începutul lunii aprilie, a singurului medic cardiolog pe care-l avea spitalul.

Lipsa unui specialist cardiolog pune unitatea medicală într-o situaţie ingrată: fie refuză internarea cetăţenilor cu probleme cardiologice şi implicit privarea multor pacienţi, care nu au posibilitatea de a se interna în judeţele limitrofe din motive financiare, de tratamentul medical de care au nevoie, fie internarea acestora şi asigurarea tratamentului medical de către medici care au alte specializări.

Vă rog să îmi comunicaţi, domnule ministru, dacă situaţia existentă la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi se află în atenţia Ministerului Sănătăţii şi dacă aveţi în vedere un program care să rezolve situaţia unităţilor spitaliceşti din judeţele limitrofe Bucureştiului care se confruntă cu o puternică migraţie a medicilor specialişti către unităţi medicale din Bucureşti.

Vă asigur de toată consideraţia mea.

Deputat Cristian George SEFER

Solicit răspuns în scris.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.