Deputatul Sefer, interesat de situaţia programelor educaţionale de reciclare a deşeurilor menajere

Sefer CristianDeputatul PMP Călăraşi, Cristian Sefer, a adresat o întrebare vicepremierului, Graţiela Gavrilescu, în legătură cu situaţia programelor educaţionale de reciclare a deşeurilor menajere.

Iată textul integral al solicitării adresate de parlamentarul călărăşean

Adresată:

Doamnei Viceprim-ministru

Graţiela Leocadia Gavrilescu

Ministrul Mediului

De către:

Deputat Cristian George SEFER

Obiectul întrebării: Situația programelor educaționale de reciclare a deșeurilor menajere

           

Stimată doamnă Viceprim-ministru,

Faţă de alte metode ecologice, reciclarea deşeurilor menajere este cea care presupune cel mai mic efort din partea societății. Însă, pentru a fi eficientă, presupune o colaborare activă între cetățeni și autorități, în vederea sortării deșeurilor înainte de a fi aruncate.

Cauza principală a procentului scăzut de reciclare a deșeurilor menajere înregistrat la momentul actual îl constituie lipsa informării și educării cetățenilor cu privire la importanța și beneficiile reciclării.

Având în vedere impunerea de către normele Uniunii Europene a unei ținte de reciclare de 50% din deșeurile municipale până în anul 2020, reciclarea și pregătirea pentru reutilizarea deșeurilor din ambalaje care urmează să fie ridicată la 80% până în anul 2030, precum și țintele pentru diverse materiale care urmează să crească gradual între 2020 și 2030 (90% pentru hârtie, 60% pentru plastic, 80% pentru lemn și 90% pentru metale și sticlă) vă rog doamnă Viceprim-ministru să îmi comunicați programele derulate de minister pentru educarea copiilor și tinerilor privind importanța colectării selective a deșeurilor.  

Vă asigur de toată consideraţia mea.

Deputat

Cristian George SEFER

Solicit răspuns în scris.