Deputatul Cristian Sefer vrea două tururi pentru alegerea primarului!

Sefer 2 cu ochelari

Campania „Semnează pentru alegerea primarului în 2 tururi”, iniţiată încă din primăvară de PMP, este în desfăşurare.

Deputatul Cristian Sefer, preşedintele organizaţiei judeţene PMP Călăraşi consideră că desfăşurarea alegerilor locale în 2 tururi de scrutin ar însemna sfârşitul dominaţiei baronilor. „PMP a iniţiat campania „Alegem primarul în două tururi!”.  De ce este important să susţină şi călărăşenii o astfel de iniţiativă? În primul rând pentru că participarea la vot va fi mai mare. Vă scădea absenteismul iar interesul pentru vot va creşte. În al doilea rând monopolul partidelor mari este spart în turul 2. În al 3-lea rând, cetăţeanul are posibilitatea să aleagă un primar care să-l reprezinte cu adevărat. Nu în ultimul rând candidaţii capabili au mai multe şanse de a fi aleşi iar reînnoirea clasei politice la nivel local este încurajată.” a declarat parlamentarul PMP.

Cristian Sefer a trecut în revistă şi demersurile iniţiate de PMP, la nivel parlamentar în acest sens. „Am depus încă din 2015 un proiect legislativ pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi dar proiectul a fost respins în Parlament de majoritatea PSD – ALDE – UDMR. În 2018, am depus un nou proiect care va putea prinde contur, de data asta, cu sprijinul cetăţenilor! După cum ştiţi, am depus un proiect legislativ pentru 300 de parlamentari. Vrem ca votul românilor de la referendum să fie respectat. Vrem ca parlamentarii pe care românii îi aleg să-i reprezinte pe ei şi nu anumite interese de grup. PSD şi PNL au votat împotrivă în 2017! De asemnea, am depus un proiect legislativ pentru introducerea votului prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale. Noi vrem ca toţi românii, indiferent unde locuiesc, să poată vota!” a mai spus deputatul Cristian Sefer.

Campania naţională „Alegem primarul în două tururi” poate fi urmărită pe www.2tururi.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.