Constantin Bîrcă: Sărbătorim Ziua Drapelului Național al României, un simbol al identității și unității noastre naționale

Constantin Bîrcă: Sărbătorim Ziua Drapelului Național al României, un simbol al identității și unității noastre naționale

Instituită prin Legea 96/1998, Ziua Drapelului Național este marcată anual la 26 iunie, prin evenimente menite să exprime istoria patriei noastre și prin parade militare specifice, în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

Cu acest prilej, deputatul PSD de Călărași, Constantin Bîrcă a transmis și un mesaj pe rețelele de socializare. “Astăzi, 26 iunie, sărbătorim Ziua Drapelului Național al României, un simbol al identității și unității noastre naționale. Drapelul nostru, în culorile sale vibrante – albastru, galben și roșu – ne reamintește de valorile și tradițiile care ne definesc ca popor și de istoria bogată și plină de sacrificii care ne-a adus până aici.

Ce ar fi mai frumos în această seară decât o calificare a ”tricolorilor”, așa cum ne place să le spunem fotbaliștilor naționalei noastre?

La mulți ani, drapelului nostru național! Hai România!”, se arată în mesaj postat pe pagina personală de Facebook de deputatul social-democrat.

Alături de stemă, sigiliu și imn, drapelul României este un simbol național oficial, așa cum prevede Constituția României din 1991, modificată și completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003.

În forma curentă, Constituția confirmă, prin Articolul 12, că drapelul României este tricolor, iar culorile sunt așezate vertical, în ordinea următoare, începând de la lance: albastru, galben, roșu. Ziua Drapelului Național este o oportunitate excelentă pentru a-i învăța pe elevi ordinea corectă a culorilor prin diverse activități de desen și colorare.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.