Comisia de anchetă parlamentară privind achiziţiile din perioada pandemiei şi-a început activitatea, la mai bine de un an de la înfiinţare

Comisia de anchetă parlamentară privind achiziţiile din perioada pandemiei şi-a început activitatea, la mai bine de un an de la înfiinţare

Comisia de anchetă parlamentară pentru achiziţiile din perioada pandemiei, înfiinţată la solicitarea grupului parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), şi-a început astăzi lucrările, la mai bine de un an de la momentul în care a fost votată de Parlament. După ce în luna noiembrie prima şedinţă a Comisiei a fost sabotată de către reprezentanţii coaliţiei de guvernare, în şedinţa de astăzi au fost iniţiate primele demersuri cu privire la activitatea acesteia.

În luna Februarie, în cadrul primei şedinţe a Comisiei, va fi adoptat regulamentul de funcţionare, urmând ca ulterior să fie iniţiate primele audieri ale reprezentanţilor instituţiilor responsabile cu privire la achiziţiile făcute de stat. În perioada vacanţei parlamentare, Comisia va solicita din partea instituţiilor competente rapoartele cu privire la achiziţiile făcute în timpul pandemiei, care vor sta la baza documentaţiei membrilor Comisiei.

Românii trebuie să cunoască ce s-a întâmplat cu banii de la bugetul de stat, cu banii din împrumuturile contractate de Guvernul României, ce a stat în spatele deciziei de a face achiziţiile din timpul pandemiei Covid-19. Nu ne oprim, nu ne lăsăm intimidaţi, ci ne vom asigura că scopul pentru care a fost înfiinţată această comisie va fi atins. Coaliţia de guvernare trebuie să lase să funcţioneze comisia de anchetă privind achiziţiile din perioada pandemiei şi să nu pună obstacole în funcţionarea ei.

Departamentul de comunicare al Alianţei pentru Unirea Românilor

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.