Cine e mai paralel?

În Săptămâna Luminată, domnul senator Filipescu s-a prezentat, vineri, la ora prânzului, în faţa presei locale total “neluminat”. Ba chiar uşor arogant, contondent, cu mâna lipită de bâta cu care să-i spargă în două pe “dujmanii” de la PSD.

Domnia sa şi-a început conferinţa de presă cu un subiect absolut închipuit. Ar fi citit domnia sa pe facebook şi în presa locală că “domnul Drăgulin este acuzat de faptul că ia un împrumut, bani, ca să repare străzile şi că n-a folosit toate sursele de finanţare externe în aşa fel încât să să nu îngreuneze povara financiară a municipalităţii”.

Plin de sine, domnul senator Filipescu l-a găsit vinovat de asemenea declaraţii “tendenţioase” pe liderul PSD Călăraşi, Ciprian Pandea pe care l-a etichetat ca fiind paralel cu finanţările europene, deşi deţine şi o funcţie de secretar de stat în cadrul SGG.

“E prima data când spun lucrul ăsta şi-mi pare rău că o spun acum. Dar nu-mi puteam închipui că un secretar de stat e atât de paralel cu finanţările europene. Probabil că d-aia nici nu putem să atragem. Dacă un secretar de stat confundă fondurile europene care sunt foarte limitate şi bine direcţionate pentru a repara infrastructura… Faptul că ai nevoie să repari întreg oraşul după ce a trecut printr-un ciclu de introducere apă şi canalizare, vă rog să mă credeşi că eu rămân pur şi simplu surprins. Dacă dânsul împreună cu premierul “20 – 20” o să fie de acord să aducă bani din UE ca noi să facem toate străzile din oraş, eu îmi scot pălăria, aşa cum am zis că-mi scot pălăria şi în faţa lui Tărăcilă dar nu am reuşit. Îmi scot pălăria şi în faţa PSD-ului Călăraşi. Nu se poate să nu ştii cum se face finanţarea. Nu se poate să nu ştii că oraşul ăsta are nevoie să fie reparat tot pentru că e făcut varză” a spus vineri domnul senator Filipescu

Ce poţi să mai zici? Decât că muştruluiala a venit din partea unui profesor universitar în materie de atrageri fonduri europene în judeţ. În plus a fost chiar înduioşător să vezi ce avocat de top şi-a tras domnul Drăgulin, doar că pledoaria sa n-are nicio legătură cu cele spuse de Ciprian Pandea.

Parlamentarul liberal care a prins mandatul de senator “la redistribuire” a citit sau a fost “prost” informat de ceea ce a declarat Pandea în presă, pe marginea acestui subiect, mai exact pe www.arenamedia.ro, în data de 9 aprilie. Iată conţinutul integral al afirmaţiilor făcute de preşedintele PSD Călăraşi în privinţa oportunităţii contractării împrumutului de 42 de milioane de lei de către Primăria Călăraşi şi nu de către “domnul Drăgulin”. “Nu sunt de acord cu împrumutul pe care Primăria Călăraşi doreşte să îl contracteze, întrucât consider că nu au fost epuizate toate căile prin care se pot obţine finanţări nerambursabile pentru dezvoltarea municipiului Călăraşi. Totodată, în următorii ani nu ştiu în ce măsură vor mai fi posibile eventualele investiţii, având în vedere gradul de îndatorare pe care Primăria Călăraşi îl va avea şi ratele aferente celor două împrumuturi (unul deja contractat şi neutilizat în totalitate, iar celălalt în curs de contractare). Sunt de părere că domnul primar ar fi trebuit să utilizeze toţi banii din primul împrumut şi abia apoi să contracteze altul. Sper totuşi, ca proiectele pe care dânsul le va propune În Consiliul Local Călăraşi să nu fie la fel de bine "evaluate" şi "cotate" precum cel propus pentru B-dul N. Titulescu.” a spus Ciprian Pandea.

 

Acuma, pe bune, unde naiba a pomenit Ciprian Pandea de “surse de finanţare externe”? Omu’ s-a referit la cu totul altceva. A tras doar un semnal de alarmă, aşa cum trebuie să facă Opoziţia, indiferent că vorbim de planul local sau naţional. N-a făcut pe nimeni paralel!

Dar în loc să identificăm soluţii reale pentru probleme care devin tot mai acute, preferăm să proferăm vrute şi nevrute.

 

Mă întreb ce ar fi spus domnul Filipescu despre împrumutul de 42 de milioane de lei dacă s-ar fi aflat în Opoziţie cu domnul primar Drăgulin , aşa cum s-a întâmplat în perioada când ultimul trecuse la UNPR?

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.