Călăraşi / Primari PSD, atraşi de mirajul PNL

Călăraşi / Primari PSD, atraşi de mirajul PNL

Preşedintele PSD Călăraşi, Iulian Iacomi, a precizat vineri prin intermediul unei postări pe pagina oficială de Facebook a partidului că în urma discuţiilor avute cu primarii, nimeni nu şi-a manifestat intenţia de a părăsi PSD pentru a-l urma pe Ciprian Pandea în PNL. În ceea ce priveşte lista pe care o vehiculează tânărul politician, cu vocație de trădător, în mass-media, vă asigur că lucrurile nu stau aşa cum crede el sau cum i s-a spus. Am discutat cu primarii noştri, am discutat cu liderii de organizații, iar răspunsul lor este unul clar: toată lumea a strâns rândurile în jurul echipei de conducere, fapt pentru care le mulțumesc.” a precizat Iacomi.

Cu toate acestea, ispita-i mare iar pe surse aflăm că ar exista o listă cu cel puţin 6 primari care sunt în siajul fostului lider PSD, dispuşi să candideze în vară, la locale, sub sigla PNL. Nu-i nimeni chiar atât de naiv  încât să-l creadă pe Filipescu care a spus că Ciprian Pandea intră în PNL cu mâna goală!

Dar cine sunt aceştia?

Mihăiţă Sandu, primarul localităţii Frăsinet, aflat în acest moment într-un război deschis cu preşedintele Iacomi.

Ionuţ Stan, primarul comunei Lehliu Sat. Şi el aflat la primul mandat, Stan e în relaţii cordiale cu Ciprian Pandea care l-a ajutat în urmă cu circa 3 ani să obţină câteva proiecte importante cu finanţare guvernamentală în cadrul PNDL2.

Primarul comunei Perişoru, Cătălin Bucur este „creaţia” lui Ciprian Pandea. Bucur a câştigat la „mustaţă” mandatul de primar în 2016 şi n-ar zice „nu” unui transfer la PNL deşi şansele sale de a-şi reînnoi mandatul sunt asimptotice spre zero.

Primarul comunei Ştefan cel Mare, Nicolae Pandea, îşi va urmă fără îndoială fiul în PNL, lucru admis vineri şi de senatorul Filipescu, adevăratul lider al liberalilor.

Primarul comunei Sohatu, Dumitru Grigore ar fi şi el tentat de o trecere la PNL, prin prisma bunelor sale relaţii cu Ciprian Pandea. Pentru „Grig” asta ar însemna o „revenire” acasă, el candidând în 2016 sub sigla PSD după ce a „fugit” din PNL, profitând de prevederile OUG 55 / 2014.

Cel de-al 6-lea primar despre care aflăm că se gândeşte la o plecare din PSD ar fi Constantin Chirică, cel care conduce comuna Tămădău Mare.

Şi totuşi lista e ceva mai mare.

Primarul comunei Unirea, Florian Belu parcă l-ar urma şi el pe Ciprian Pandea în PNL însă s-a pricopsit cu o problemă. Rivalul său, Anghel Olteanu ar fi bătut deja palma cu liberalii pentru fiul său Ciprian şi atunci devină aproape imposibilă plecarea sa.

Surpriza ar putea veni şi de la Fundulea. Primarul în funcţie Dorel Dorobanţu nu mai poate candida însă îl va susţine pe fiul său Florin, despre care liberalii spun că va fi reprezentantul lor în bătălia pentru Primărie, în vară.

Şi numele altor 3 primari au fost vehiculate în zestrea cu care Ciprian Pandea a intrat pe uşa PNL-ului. E vorba de Nicolae Râjnoveanu (Roseţi), Alexandru Călin (Săruleşti) şi Corneliu Alexandru (Ileana) însă aceştia ar fi negat categoric plecarea din partid.