Călăraşi / Oferta politică pentru Primărie!

Călăraşi / Oferta politică pentru Primărie!

Deşi nu s-a stabilit încă data desfăşurării alegerilor locale, partidele politice din Călăraşi se pregătesc intens pentru nominalizarea candidaţilor pentru Primăria municipiului reşedinţă de judeţ.

În acest sens, până în momentul de faţă doar două partide au anunţat candidaţii. E vorba de PNL care va merge pe mâna actualului primar, Dan Drăgulin şi PSD care de joia trecută l-a mentionat în cadrul unei conferinţe de presă pe Marius Dulce, liderul organizaţiei municipale PSD Călăraşi.

În funcţie din 2012, Dan Drăgulin (foto jos) speră să obţină cel de-al 3-lea mandat în iunie, fiind creditat potrivit unor măsurători interne, anunţate în cadrul unei şedinţe BPL PNL Călăraşi cu 32% în preferinţele călărăşenilor.

dragulinpnl15noiembrie

Liderul consilierilor locali PSD, Marius Dulce (foto jos) nu e la prima încercare. În urmă cu 4 ani, din postura de viceprimar, el s-a clasat finalmente pe 2, la o distanţă de 1.866...voturi de câştigătorul alegerilor, Dan Drăgulin.

Dulcemaimic

Sursele noastre susţin însă că şi alte partide s-au cam decis însă nu se grăbesc să-şi anunţe competitorii.

Bunăoară PRO România îl are-n vedere pe Alexandru Chiriţă (foto jos), fost consilier local PSD până în 2019 când a şi demisionat atunci din partid. De la începutul anului a revenit în politică optând pentru partidul prezidat la Călăraşi de Răzvan Meseşeanu.

alexandruchirita

Alianţa USR - PLUS o va susţine, cel mai probabil, pe Luminiţa Bob (foto jos), preşedinte filiala judeţeană PLUS Călăraşi. Lucrurile nu sunt momentan foarte limpezi întrucât un coleg de-al său din partid, Vlad Milotoi (foto jos) şi-a exprimat şi el decizia de a se înscrie în competiţia internă pentru desemnarea candidatului.

luminitabob

vladmilotoi

Şi PMP şi-a cam stabilit candidatul. E vorba de Liviu Coman (foto jos), directorul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Călărași.

liviucomancuvladica

Lista rămâne, probabil, deschisă şi altor partide ori candidaţi independenţi.

În 2016, s-au înscris în competiţie nu mai puţin de 9 candidaţi, fiecare fiind susţinut de către un partid.

Călăraşi / Ce a fost în iunie 2016

Total alegători înscrişi în liste: 64.158

Total alegători prezenţi la urne: 26.931

Prezenţa: 41,98%

Total voturi valabil exprimate: 25.746

Total voturi nule: 1185

Daniel Ştefan Drăgulin (PNL): 10.127 voturi / 39,33%

Marius Grigore Dulce (PSD): 8.261 voturi / 32,08%

Nicolae Dragu (PDS): 4.139 voturi / 16,07%

Elena Nicolache (UNPR): 894 voturi / 3,47%

Virgil Marian Dumbravă (ALDE): 875 voturi / 3,39%

Maria Dragomir (PSRo): 577 voturi / 2,44%

Georgian Adrian Peanciu (PMP): 421 voturi / 1,63%

Aurel Peicu (PSR): 273 de voturi / 1,06%

Ionuţ Dumitraşcu (PND): 179 de voturi / 0,69%

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.