Călărași | Doar 39 de voturi pentru “imaculații” de la USR PLUS

Călărași | Doar 39 de voturi pentru “imaculații” de la USR PLUS

Au trecut și alegerile locale parțiale. În județul Călărași, PSD și PNL au încheiat duelul la egalitate, 1-1. Liberalii au păstrat Cuza Vodă, acolo unde s-a impus Monica Silvia Ceaușescu iar social – democrat au procedat la fel însă la Frumușani, odată cu victoria categorică a lui Florică Bălan.

În schimmb, candidaţii susţinuţi de USR PLUS au fost foarte slabe. De fapt, atât de catastrofale încât nici până la acest moment nimeni din conducerea aleasă sâmbătă n-a îndrăznit, cel mai probabil de rușine, să posteze măcar 3 vorbe pe pagina de Facebook a partidului. Măcar să le fi mulțumit cineva, pe de o parte “umbrelor” că au acceptat să candideze făcându-se de cacao iar pe de altă parte celor 39 de călărășeni (5 din Cuza Vodă, respectiv 34 din Frumușani) care au optat pentru “umbrele” respective.

Candidatul pentru Primăria Cuza Vodă, Mihai Ceacu, despre care aflăm de pe site-ul partidului că „a absolvit Facultatea de Inginerie a Instalațiilor, domeniu în care și profesează de aproximativ 20 de ani și că îşi dorește să folosească tot ce a acumulat în viața profesională pentru a dezvolta comuna Cuza Vodă și pentru a îmbunătăți traiul locuitorilor” n-a primit decât 5 voturi din cele 2.126, valabil exprimate! Nu, nu-i nicio glumă! Bunăoară, la secţia de votare din Călărașii Vechi, domnul Ceacu n-a primit nici măcar un vot! Ce-or fi avut locuitorii din satul ăla cu distinsul domn candidat de la partidul de preacinstiți?

Nici nu ştii dacă să plângi sau să râzi în faţa unor astfel de evidenţe! Domnul Ceacu şi-a mai testat şansele şi anul trecut pe 27 septembrie fiind votat atunci de 8 cetăţeni. Carevasăzică după fix 9 luni, 3 dintre aceştia s-au convins de „calităţile incontestabile” ale domnului Ceacu şi şi-au luat votul înapoi!

La Frumuşani, Luiza Sava care a candidat pentru că „vrea să reformeze primăria, să lucreze în slujba oamenilor și să le rezolve problemele.” a avut ceva mai multă priză la public primind 34 de voturi din cele 2.295 valabil exprimate, procentul fiind de-a dreptul dezamăgitor, 1,48%.

Cu astfel de oameni care n-au nicio treabă cu realitatea s-a prezentat USR PLUS Călăraşi în alegeri care de sâmbătă are o nouă conducere (de fapt la fel de veche și de neperformantă!) care şi-a propus, țineți-vă bine, „construcția de filiale în toate localitățile din județ, oferirea de sprijin pentru consilierii locali și județeni, dar și pentru comunitățile în care USR nu are consilieri locali. Vom identifica și pregăti persoane oneste și competente pentru participarea la alegerile din 2024, astfel încât să putem oferi o alternativă credibilă la oferta politică actuală.” Cu astfel de candidați care d-abia strâng 5 voturi, ai toate șansele să ocupi cele mai multe pagini din cartea cu bancuri a politicii călărășene!

E limpede că pentru băieţii ăştia minunaţi, fără cusur de la USR, poţi să organizezi nu două ci chiar 69 de tururi de scrutin că tot nu sar, la locale, de genunchiul broaştei!

Dar să lăsăm “elitele” să-și savureze dezastrul (2060 de voturi totale, la nivel național, adică 2,48%, respectiv 39 de voturi, la nivel județean, adică 0,88%). Cu idei puține și fixe nu poți să păcălești lumea la nesfârșit!