More is more – cum să creezi un design simplu din mai multe pendule și să dai un aer aristocrat casei

More is more – cum să creezi un design simplu din mai multe pendule și să dai un aer aristocrat casei

Mobilă, tablouri, decorațiuni, canapele sofisticate și covoare atent lucrate – fiecare piesă în parte joacă un rol în stilul ales pentru designul casei și prin fiecare te apropii mai mult de o anumită stare, de un vibe anume. Prin mobilier sofisticat și câteva decorațiuni mai rafinate poți crea starea de casă aristocrată, fără să cheltui o avere.

În afară de tablouri, decor și finisaje, lumina are o importanță deosebită în starea generală a casei. Plecând de la premisa că într-o încăpere este nevoie de lumină ambientală (cea generală, pentru toată camera) și de lumină de accent, pentru anumite zone și cu funcționalități specifice, e foarte bine să te gândești la ce să alegi în așa fel încât rezultatul să fie practic și de efect.

În toate încăperile este nevoie de lumină ambientală de calitate – de cele mai multe ori neutră sau caldă în living, bucătărie și dormitor și cu tente reci în baie. Corpurile de iluminant potrivite pentru acest tip de lumină sunt plafonierele, aplicele pentru tavan, candelabrele și lustrele. Acestea pot răspândi lumina în toate colțurile camerei și dau energie bună pentru o seară cu jocuri în familie, oameni adunați laolaltă, discuții sau studiu.

Când vine vorba de lumină de accent, lucrurile stau puțin altfel. Scopul ei nu este să scalde în lumină încăperea, ci, așa cum îi spune și numele, să pună accent pe o anumită zonă și să dea o stare mai intimă, mai plăcută. Pentru acest aspect poți folosi aplice pentru perete, lampadare și pendule – lustre cu un singur bec, suspendate la diferite înălțimi – toate potrivite pentru a aduce lumina într-un alt plan.

Un corp de iluminat de accent se poate amplasa deasupra insulei de bucătărie, a mesei de dining ori a noptierelor, ca alternativă la veioze. Cel mai potrivit mod pentru un a da un look aristocrat și opulent, dar cu bun gust este să pui mai multe pendule la un loc.

Mergând pe principiul de „cluster”, prin mai multe pendule adunate pentru o singură zonă, suspendate la înălțimi diferite se creează o imagine inedită care să schimbe peisajul clasic al unei case. O altă variantă care să dea un vibe aristocrat și diferit căminului tău este și așezarea în linie a mai multor pendule. Iluminarea scării poate fi făcută printr-o „ploaie” de pendule inegale, care să urmărească din trepte și să ofere un alt aer acestui loc ce este, de multe ori, ignorat. Un hol lung iluminat de pendule în linie, dar la înălțimi diferite, aduce iarăși o notă de eleganță casei.

Încă un truc pentru a oferi acest aer îngrijit și rafinat designului casei este ca piesele să fie asortate. O unitate vizuală aduce impresia de investiții majore și muncă temeinică în amenajarea casei. Când optezi pentru finish-uri metalice arămii, argintii sau aurii, ponderate și potolite, e bine să găsești o potrivire cromatică cu celelalte elemente: mânere ale sertarelor, clanțe, rame foto sau chiar veselă. Detaliile la care ne gândim cel mai puțin fac diferența și ne ajută să aducem, fără prea mulți bani, atmosfera de casă gândită de designeri – doar prin atenție și coerență stilistică.

Alături de nuanța părții metalice de la pendule, poți lua în calcul culoarea, textura și forma abajurului. Fie că este tot metalică, ori realizată din sticlă sau cu ornamente de cristal, este bine ca acestea să se regăsească în designul general al casei și să nu facă notă discordantă. Poți continua unitatea vizuală prin coordonarea cromatică a altor elemente din camera în cauză cu corpul de iluminat, ori poți găsi un contrast interesant, dar în temă, care să atragă atenția și să deschidă discuții cu invitații.

Pe lângă design, important este să nu te limitezi la o pendulă stingheră, ci să o alături mai multora, în ansamble simple ori complexe, care sigur te vor face să te simți ca într-o casă de aristocrați. Uneori, more is more, așa că dă-ți frâu liber imaginației și creativității, caută surse de inspirație de la care să ponești și distrează-te alături de familie renovând sau amenajând casa.

Să faci mult cu puțin nu este așa de greu. Pentru pendule de calitate, cu aspect modern sau clasic și la prețuri convenabile, accesează Dinamic – Electric și alege variantele cele mai potrivite casei visurilor tale. Fă-ți singur casa inspirată de castelele văzute în copilărie ori de vilele cochete ce azi sunt case memoriale și poartă cu ele mult bun gust și eleganță. Spor la amenajat și ales pendule!

pendula

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.