OUG 38/2020: Instituţiile publice, obligate să primească acte cu semnătura electronică online

OUG 38/2020: Instituţiile publice, obligate să primească acte cu semnătura electronică online

Ordonanţa de urgenţă nr. 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităţilor şi instituţiilor publice a fost publicată în Monitorul Oficial şi este în vigoare începând cu 7 aprilie.

OUG 38/2020 obliga institutiile sa primeasca online documentele cu semnatura electronica trimise de catre persoane fizice si juridice.

Conform noilor prevederi din ordonanta, stabilirea unui tip de semnatura electronica aplicabila pentru utilizarea de catre persoanele fizice sau juridice a unui serviciu disponibil online prestat de respectivele autoritati revine institutiilor publice si autoritatilor.

De asemenea, documentele in format electronic, emise de autoritati si institutii publice, vor fi semnate cu semnatura electronica calificata si considerate inscrisuri autentice.

Conform OUG 38/2020, actele cu semnatura electronica avansata, transmise prin utilizarea unor mecanisme de autentificare de nivel substantial sau ridicat, vor fi asimilate, in ce priveste conditiile si efectele lor, cu inscrisurile sub semnatura privata.

Sursa www.infoinstitutii.ro