Noutăți în sistemul RO e-FACTURA

Noutăți în sistemul RO e-FACTURA

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Călărași informează contribuabilii că începând cu data de 1 iulie 2022, operatorii economici stabiliţi în România au obligaţia, în relaţia B2G (relaţia dintre un operator economic şi autorităţi contractante), să emită facturi electronice şi să le transmită prin sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura.

În termen de 30 de zile de la data adoptării Deciziei de autorizare a României să aplice o măsură specială de derogare de la articolele 178, 218 şi 232 din Directiva 2006/112/CE a Consiliului din 28 noiembrie 2006 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată, cu modificările ulterioare, prin ordin al preşedintelui ANAF se stabilesc categoriile de operatori economici stabiliţi în România care au obligaţia de a emite facturi electronice în relaţia B2B (relaţia comercială dintre doi operatori economici) şi de a le transmite prin sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura, precum şi data de la care intervine această obligaţie.

Baza legală: Legea nr. 139 din 17 mai 2022 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 120/2021 privind administrarea, funcţionarea şi implementarea sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura şi factura electronică în România, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate a vehiculului şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea introducerii pe piaţă, punerii la dispoziţie pe piaţă, înmatriculării sau înregistrării în România, precum şi supravegherea pieţei pentru acestea (Monitorul Oficial nr. 490 din 17 mai 2022).

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.