25 Mai 2023 - Termenul limită pentru depunerea Declarației Unice

25 Mai 2023 - Termenul limită pentru depunerea Declarației Unice

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Călărași reamintește contribuabililor că, formularul 212 „Declarația unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” se depune până la 25 mai 2023 inclusiv.

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Recomandăm ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv: - prin intermediul serviciului "Spaţiul privat virtual" (SPV);

- pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

De asemenea, formularul poate fi depus și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire (data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz).

Precizăm că persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale care desfășoară activități în baza O.U.G. nr.44/2008, cu modificările și completările ulterioare, au obligația depunerii Declarației Unice doar prin S.P.V.

Programul de asistenţă privind depunerea Declarației unice la dispoziţia contribuabililor gratuit de unităţile fiscale subordonate A.N.A.F. sau poate fi descărcat de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, la adresa www.anaf.ro.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.