Ultima reuniune din acest an a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia

Ultima reuniune din acest an a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia

Săptămâna aceasta, în județul Argeș, a avut loc în sistem hibrid (fizic și prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line) ultima ședință din acest an a Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CpDR) Sud-Muntenia.

Proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi spre aprobare au avut în vedere activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia. Astfel, membrii CpDR au avizat favorabil: raportul de activitate al Agenției pentru perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2022; regulamentul de organizare și funcționare al ADR Sud-Muntenia și noua organigramă, alături de statul de funcții al instituției. De asemenea, a fost aprobat bugetul ADR Sud-Muntenia pentru anul 2023; distribuirea alocării fondurilor destinate dezvoltării urbane și a regenerării urbane în cadrul Programului Regional (PR) Sud-Muntenia 2021-2027, între unitățile administrativ-teritoriale cu statut de municipiu reședință de județ și municipii, precum și participarea ADR Sud-Muntenia, în calitate de partener, în cadrul proiectului „TIMS – Instruire în sistemul de management al inovării pentru dezvoltarea sustenabila a IMM-urilor” finanțat de către Erasmus+.

Informările realizate la finalul reuniunii au vizat prezentarea PR Sud-Muntenia 2021-2027, calendarul estimativ al lansării apelului de proiecte în cadrul PR Sud-Muntenia pentru anul 2023, stadiul implementării Programului Operațional Regional 2014-2020, precum și actualizarea portofoliului de proiecte pentru infrastructura județeană de transport rutier 2021-2027.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, care este constituit şi funcționează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud-Muntenia. Consiliul are rolul de a coordona activitățile de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională și este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui județ din regiune (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: președintele consiliului județean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orășenești, reprezentantul consiliilor locale comunale.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia este o instituție neguvernamentală, nonprofit, de utilitate publică, cu personalitate juridică, care funcționează în domeniul dezvoltării regionale. Agenția este principala organizație de nivel regional care are responsabilitatea și autoritatea elaborării strategiei și implementării politicilor de dezvoltare regională. Pentru îndeplinirea atribuțiilor sale, Agenția colaborează cu autorități ale administrației publice centrale și locale, instituții, organisme, societăți comerciale, institute de cercetare, universități și alte persoane juridice și fizice din țară și străinătate interesate în dezvoltarea economică, socială și culturală a regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.