MIPE | Se dă start investițiilor și în regiunea Sud Muntenia prin lansarea Programului Regional Sud Muntenia - „Program nou în casă nouă!”

MIPE | Se dă start investițiilor și în regiunea Sud Muntenia prin lansarea Programului Regional Sud Muntenia - „Program nou în casă nouă!”

Se dă start investițiilor și în regiunea Sud Muntenia prin lansarea Programului Regional Sud Muntenia - „Program nou în casă nouă!”, la Călărași, la ADR Sud Muntenia, a anunțat duminică Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pe pagina oficială de Facebook.

Joi, 24 noiembrie, la Călărași s-a semnat declarația comună pentru dezvoltare dintre Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și ADR Sud Muntenia pentru Programul Regional Sud Muntenia - al șaselea Program Regional.

Din partea MIPE, semnatar a fost doamna Carmen Moraru, Secretar de Stat, iar din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, domnul Liviu Gabriel Mușat, director general.

Carmen Moraru, Secretar de Stat: „Suntem aici toți cei implicați în implementarea proiectelor europene. Prin Programul Regional se alocă acestei regiuni peste 1,5 mld. euro, aproape dublu față de perioada 2014-2021, un program echilibrat investițional axat pe nevoile regiunii Sud Muntenia. Această finanțare, printr-un parteneriat real între autoritățile locale, mediul de afaceri și instituțiile de învățământ, va promova proiecte care să dezvolte strategii de specializare inteligentă. De asemenea, foarte importante sunt alocările de peste 400 mil. euro pentru implementarea proiectelor de mobilitate urbană și infrastructură de transport și cele peste 70 mil. euro pentru proiecte care să determine dezvoltarea unei infrastructuri educaționale moderne. Remarcabil este și faptul că Regiunea Sud Muntenia are un buget alocat de peste 220 mil. euro pentru instrumente financiare. Instrumente care sunt un sprijin real pentru beneficiari care, cu ajutorul lor, își vor putea susține cofinanțarea.

Urmează o perioadă importantă, de închidere a unei perioade de programare și de deschidere a altei perioade de programare. O perioadă deloc simplă pentru ADR, dar care se va putea concretiza cu multe reușite pentru cetățenii din regiune. Pentru că aici, la ADR Sud Muntenia, se spune să nu lași pe mâine ce poți face azi, mă bucur să constat că, până la sfârșitul acestui an, deja se vor lansa primele ghiduri. Felicitări, domnule Mușat, director general ADR Sud Muntenia! Vă felicit și MIPE vă acordă în continuare susținerea pentru că, de activitatea dumneavoastră, a ADR, depinde calitatea viața cetățenilor din regiune.

Fondurile europene sunt prezentul, dar mai ales viitorul nostru, motiv pentru care vă invit pe toți cei prezenți și implicați să accesați și celelalte programe naționale de finanțare a investițiilor. Beneficiem de 80 mld. euro, bani europeni pentru România, pentru români.

Mulțumesc tuturor celor implicați în negocierea acestui program, celor din ADR, de la Comisia European și a colegilor mei din MIPE!

Sper ca și pe viitor să avem același parteneriat cu autoritățile locale, mediul de afaceri și cel academic pentru că MIPE crede și susține reușita acestor programe prin descentralizarea și asumarea deciziei la nivel local în funcție de interesele și binele comunității. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene lucrează la simplificarea procedurilor de aplicare la finanțările europene și susține descentralizarea activității în favoarea autorităților publice locale. Cred că, pentru reușita acestui program, cuvântul de ordine este PARTENERIAT în interesul cetățeanului”.

1,57 mld. euro alocate pentru dezvoltarea regiunii Sud Muntenia

Din totalul de 11.5 mld. euro alocate din cadrul Politicii de Coeziune pentru toate cele 8 programe regionale, cu alocarea de 1,57 miliarde euro regiunea Sud Muntenia va beneficia de oportunități de investiții care vor contribui la îmbunătățirea calității vieții comunităților locale prin sprijinirea capacității de inovare și digitalizare a administrației publice locale și economiei regionale, dezvoltarea sustenabilă a infrastructurii și a serviciilor și valorificarea potențialului cultural și turistic al regiunii.

Programul Regional Sud-Muntenia susține, prin priorități de finanțare specifice, transformarea regiunii într-o regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice (alocare totală 423,93 mil. euro), cu orașe prietenoase cu mediul (alocare totală 365,49 mil. euro), cu mobilitate urbană durabilă (alocare totală 215,99 mil. euro), și mai accesibilă (alocare totală 225,14 mil. euro), o regiune mai educată (alocare totală 76,06 mil. euro) și mai atractivă (alocare totală 203,58 mil. euro). Pentru intervențiile dedicate asistenței tehnice este prevăzută o alocare financiară totală de 66,57 mil. euro.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.