Ministerul Dezvoltării asigură finalizarea proiectelor finanţate din fonduri europene

Ministerul Dezvoltării asigură finalizarea proiectelor finanţate din fonduri europene

Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, un act normativ prin care se asigură continuarea şi finalizarea proiectelor finanţate cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, în special din domeniul educaţiei, sănătăţii, situaţiilor de urgenţă şi al mobilităţii urbane.

"Susţinem o educaţie de calitate în şcoli moderne şi servicii sanitare de calitate, oferite în condiţii optime. Sprijinim construirea şi reabilitarea unităţilor sanitare şi de învăţământ şi investiţii în mobilitatea urbană modernă. Prin această măsură, asigurăm finalizarea investiţiilor publice", a subliniat ministrul Cseke Attila.

Guvernul, prin măsura adoptată astăzi, asigură continuarea investiţiilor publice, astfel încât să nu fie irosiţi banii publici pe proiecte începute şi care, altfel, ar putea rămâne neterminate, a mai adăugat ministrul.

Actul normativ reglementează o serie de măsuri fiscal-bugetare pentru suportarea de la bugetul de stat a sumelor aferente reducerilor procentuale aplicate achiziţiilor şi investiţiilor finanţate, din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, care vizează modernizarea şi dotarea şcolilor şi spitalelor, achiziţiile de aparatură pentru medicina de urgenţă, precum şi dezvoltarea infrastructurii de transport în comun.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.