Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării anunţă lansarea apelului pentru digitalizarea IMM-urilor prin programe de formare. Schemă de ajutor de minimis în valoare de 36.000.000 euro

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării anunţă lansarea apelului pentru digitalizarea IMM-urilor prin programe de formare. Schemă de ajutor de minimis în valoare de 36.000.000 euro

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării anunţă lansarea unui apel important pentru sprijinirea IMM-urilor din România să îşi recalifice forţa de muncă în domenii tehnice cheie (programare/coding, data analytics, cyber-security, computer-assisted design, additive manufacturing). Această intervenţie vizează creşterea competitivităţii forţei de muncă şi a firmelor româneşti.

Bugetul schemei de ajutor este de 36.000.000 euro, echivalent în lei, iar numărul minim estimat al întreprinderilor beneficiare este de 2000.

Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării: "Formarea competenţelor digitale la nivelul IMM-urilor este esenţială pentru dezvoltarea României.

Transformarea digitală a administraţiei, economiei şi societăţii înseamnă în primul rând abilitatea noastră de a folosi tehnologiile de vârf, pentru a nu mai fi mereu în urma altor state. Nu este suficient să aducem în ţară tehnologii de ultimă generaţie, trebuie să ştim să le folosim pe scară largă.

Acest apel este un pas important în acest sens, iar angajaţii din IMM-urile care vor beneficia de această pregătire avansată vor fi mai pregătiţi pentru a performa în şi pentru România viitorului."

În cadrul acestei scheme se acordă sprijin financiar, sub forma de grant, lMM-urilor care activează în toate sectoarele, din toate regiunile de dezvoltare ale României, în cadrul Planului Naţional de Rezilienţă al României, Pilonul II, Componenta 7.

Obiectivul principal îl reprezintă sprijinirea lMM-urilor prin acordarea de fonduri nerambursabile pentru îmbunătăţirea competenţelor digitale în rândul angajaţilor, cu aplicabilitate în tehnologiile emergente.

În cadrul schemei de ajutor de minimis sunt finanţate activităţile de instruire în tehnologiile emergente, respectiv: Internet of things; Big data; Cloud technologies; Învăţarea automată; Inteligenţa artificială; Automatizarea proceselor robotice; Blockchain; Cyber-Physical Systems; Additive manufacturing.

Calendarul acestui apel este următorul: lansare apel - august 2022; depunere proiect - septembrie - octombrie 2022; evaluare, selecţie şi contractare - octombrie - noiembrie 2022; implementare - noiembrie 2022 - decembrie 2025.

Informaţiile complete şi ghidul de accesare a fondurilor se regăsesc la link-ul: https://oipsi.gov.ro/anunt-privind-lansarea-apelului-pnrr-aferent-operatiunii-d-competente-digitale-capital-uman-si-utilizarea-internetului/

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.