Apel PNRR pentru crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie

Apel PNRR pentru crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTEȘ) intenționează să lanseze, în perioada 20 septembrie – 20 noiembrie 2022, apelul aferent Investiției 1. Crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie din cadrul Componentei 13 - Reforme sociale a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României., a anunțat astăzi pe pagina de Facebook ADR Muntenia.

Investiția are în vedere crearea a aproximativ 150 de servicii sociale de prevenire a separării copilului de familia sa, dintre care cel puțin 10% să se afle în comunitățile cu o populație romă semnificativă, la nivelul municipiilor, orașelor şi comunelor, respectiv:

  • Centre de zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți;
  • Centre de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități;
  • Centre de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii.

Bugetul apelului: 50,27 milioane Euro.

Valoarea maximă eligibilă pe proiect:

  • 330.000 Euro fără TVA pentru 145 de clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero;
  • 484.000 Euro fără TVA pentru 5 clădiri care vor respecta obiectivul privind necesarul de energie primară cu cel puțin 20% mai mic decât cerința pentru clădirile al căror consum de energie este aproape egal cu zero conform orientărilor naționale.

Rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, fără TVA.

Solicitanți eligibili:

  • Furnizori publici de servicii sociale acreditați care funcționează la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor, sau
  • Parteneriate între acestea și furnizorii de servicii sociale acreditați;

Informații suplimentare puteți găsi la adresa https://www.adrmuntenia.ro/apel-pnrr-pentru.../article/1617

În cazul în care sunteți interesați de depunerea unei cereri de finanțare în cadrul acestui apel de proiecte, vă rugăm să ne transmiteți un email la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.