ADR Sud Muntenia | Apel deschis pentru orașele viitorului, inteligente și neutre climatic

ADR Sud Muntenia | Apel deschis pentru orașele viitorului, inteligente și neutre climatic

M100 reprezintă o Misiune Oglindă a Misiunii UE 100 pentru orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030. Astfel, hub-ul M100 este un demers național dedicat coordonării eforturilor de atingere a țintelor de neutralitate climatică., anunță ADR Sud Muntenia pe pagina oficială de Facebook.

”Până în data de 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, orașele cu peste 50.000 locuitori (conform Recensământului din anul 2021), zonele metropolitane și zonele urbane funcționale din România care doresc să își reducă amprenta de carbon până în anul 2035, în acord cu țintele UE de atingere a neutralității climatice, sunt invitate să se alăture M100, printr-un Apel de selecție pentru Expresii de Interes. Ca urmare a 𝐀𝐩𝐞𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞, 10 dintre acestea vor fi alese pentru a beneficia de sprijin în dezvoltarea capacității de reducere a emisiilor de CO2.

• Procesul de selecție este similar celui european, întreprins pentru desemnarea celor 112 orașe implicate în Misiunea UE pentru 100 orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030.

• Aplicațiile vor putea fi depuse electronic, la adresa https://m100.ro/, prin intermediul platformei UDiManager.

• Evaluarea aplicațiilor implică parcurgerea următoarelor etape: (1) verificarea eligibilității, (2) evaluarea tehnică și calitativă și (3) selecția strategică.

Participarea la proiectul „Towards Climate-Neutral and Smart Cities through Mutual Learning, Engagement and Capacity Building”, prima inițiativă M100, va oferi celor 10 orașe din România oportunitatea de pregăti Contracte Climate City (care constau în planuri axate pe 3 componente - angajamente oficiale, acțiuni, investiții) și de a deveni, astfel, capabile să își accelereze tranziția către atingerea neutralității climatice până în anul 2035.”, se mai arată în mesajul postat pe Facebook.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.